Renault Laguna RT 1.8 (1995)
Uitvoering | Laguna RT 1.8 |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Dit is een heerlijke auto. Het comfort staat op hoog niveau. Perfekte stoelen. Veel ruimte binnenin. De motor is een absolute topper. De topsnelheid is hoog zat. 200km/u op de autobahn heb ik (op de teller) al gehaald. Bij gedoseerd gebruik van het gaspedaal zijn verbruikscijfers van 1:15 zeer goed mogelijk. Ik ben geen hardrijder, maar af en toe brand ik de motor wel schoon (even volgas op de autobahn). Voor de rest is het gemiddelde verbruik zuiniger dan de fabrieksopgave. ’s Winters is het verbruik gemiddeld op 1:12. ’s Zomers 1:14 of nog zuiniger. Dan spreek ik alleen over woon-werk ritten (15km per rit). Olieverbruik is nihil. Je ziet het peil volgens de oliepeilmeter in het dashboard tussen de beurten wel iets zakken, maar bijvullen is nog nooit nodig geweest. Perfect gewoon. Deze auto is zeer betrouwbaar. Hij heeft mij nog nooit laten staan. Wat ook opvalt is dat hij bijzonder stil is.
De voorste dwarsbalk is vervangen. Deze had roestschade en is vervangen onder garantie van Renault. Wel heeft hij last van electrische storingen: de ontvanger van de centrale vergrendeling is defect. De reparatie is erg duur. Daarom gebruik ik maar de sleutel om de deur te openen. De verwarming van de achterraam is defect (kabelbreuk). De verwarming van de linkerbuitenspiegel is defect. Oorzaak nog niet bekend. De tankband van links naar rechts is ook vervangen (roest). De spiraalveer linksvoor is ook vervangen (breuk). De achterste gedeelte van de denper is ook reeds vervangen. Mijn auto is ook van een nieuwe kachelradiator voorzien, omdat de oude volledig verstopt zat. Voor de rest alleen maar het onderhoud volgens voorschrift van Renault. Bovengenoemde problemen kwamen allemaal rond een kmstand van 115000 achter elkaar. Daarna niets meer. Starten, rijden en genieten.