Renault Laguna RN 2.2 D (1995)
Uitvoering | Laguna RN 2.2 D |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Update 22 april 2006
De auto wordt intensief gebruikt. Kilometerstand is inmiddels 240000.
Witte rook en stotteren zijn verholpen door nieuwe gloeibougies.
Geen noemenswaardige problemen meer gehad, maar wel regelmatig een bezoek aan het autobedrijf. Dit vanwege een piepend geluid bij de koude start. Multiriem, en waterpomp zijn inmiddels vervangen, maar het euvel is niet verholpen.Het zit niet in de motor want als de multiriem losgekoppeld wordt is het geluid weg. Binnekort gaat de auto opnieuw naar het autobedrijf. De auto is na 11 jaar nog altijd puntgaaf en comfortabel.
Update 14 10-2005
Inmiddels weer 15.000 kilometer verder zonder noemenswaardige problemen. Soms witte rook en stotteren bij de koude start (gloeibougie?) Daara geen probleem. Het zal de koppakking niet zijn, want dan zouden er wel meer symptomen waar te nemen zijn.OP deze manier is het weer plezierig en relatief goedkoop autorijden.
Oorspronkelijke review:
Deze diesel is een comfortabele reisauto die goed zit en vooral boven de 80 km per uur plezierig rijdt. Onder de 80 km per uur vind ik hem wat rumoerig, stroef schakelen en het stuurgedrag laat te wensen over. De koude start is ronduit lawaaierig te noemen.
Ik heb hem voor een handelsprijsje gekocht met de overtuiging dat van oude diesels nog erg veel plezier kunt hebben.
Dat is immers de jarenlange ervaring die ik op heb mogen doen.
We hebben twee auto´s en dit is de kilometervreter.
Ondanks zijn hogere leeftijd geen rammels, keurige lak en een smetteloos interieur. Maar helaas ook meldingen in de rubriek problemen.
De auto nodigt uit om lange afstanden met hoge snelheid af te leggen. Je rijdt 150 km per uur met een belevingsnelheid van 120 km per uur.
Zelfs na een stevige reparatie zit ik na een half jaar (18000 km) al op een acceptabele kilometerprijs. Als ik er nog twee jaar mee rijdt is de afschrijving weer te verwaarlozen. (Ook al krijg ik er niets meer voor terug)
Tot nu toe redelijk tevreden, maar het is ook mogelijk dat ik deze auto ga verkopen en een kleinere aanschaf.
-los contact koplamp
-lagers in versnellingsbak versleten met als gevolg complete versnellingsbakrevisie
-na de vernellingsbakrevisie soms weigerende snelheidsmeter. Is waarschijnlijk sensor op vernellingsbak.
-piepend geluid bij koude start