Renault Laguna Coupé 2.0 16V T 205 GT (2010)
Uitvoering | Laguna Coupé 2.0 16V T 205 GT |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste verslag
Eind vorig jaar ging ik op zoek naar een andere auto. Aangezien ik van werkgever ben veranderd en veel minder kilometers maak, is een diesel niet meer interessant. De Subaru is uitstekend bevallen, maar werd dus te duur in gebruikskosten. Veel ruimte heb ik niet nodig, dus kon ik op zoek naar een auto die ik echt leuk vind. Uiteindelijk, geïnspireerd door een dubbeltestvideo hier op AW, ging ik kijken naar een Audi coupé en een Renault coupé. Met beide auto's proefgereden en uitgebreid vergeleken. Het is dus de Laguna geworden. Voornaamste redenen om voor de Laguna te kiezen: zit en rijdt fijner, ik vind de Laguna mooier en iets ruimer. Tenslotte pakte het financiële verhaal ook nog eens veel voordeliger uit bij de Renault en waren de mensen bij de dealer vriendelijker.
De auto is donkergrijs met een lichtbruin lederen interieur. Erg compleet:
Navigatie
Bluetooth
Cruise controle
Lederen interieur
Stoelverwarming
Alles elektrisch
Afijn alles wat ik me maar kan wensen, zit er op of aan.
De auto rijdt erg goed, zeer comfortabel en vlot. Daarbij is de motor ook nog eens erg zuinig tot nu toe ongeveer 1:14 met veel snelwegkilometers.
Tot nu toe geen nadelige dingen meegemaakt, dus ik waardeer de auto positief.
Update aug 2015 79.500km
Eigenlijk valt er niet veel te vermelden anders dan dat ik nog steeds zeer tevreden ben over de Laguna. Maar voor de volledigheid is een update af en toe wel goed.
Sinds dat ik de auto heb pas een kleine 10.000km er mee gereden. Nul problemen en alleen maar positieve ervaringen. De auto rijdt nog steeds erg comfortabel, stuurt scherp, is voldoende zuinig en lekker stil. Het navigatiesysteem werkt goed, heb hiervoor trouwens wel een update voor gekocht, zodat ze alle wegen weer kent. Het verbruik valt me alles mee, gemiddels ruim 1:14. Lange stukken snelweg loopt ze zelfs 1:16,5 vind ik niet verkeerd.
En het is nog steeds een beauty!

Renault Laguna 2.0-16V Tech Line 1e Eig! Elek. Schuifdak Navi Clima Cruise Park.Sens Trekhaak NAP NL-Auto!
- 2008

Renault Laguna Coupé 3.5 V6 Initiale / 238 PK / Dealer onderhouden / Automaat / Stoelverw. / Lederen bekleding / Climate / 18'' LMV /
- 2009

Renault Laguna Estate 2.0 16V Expression NAP, Airco, Trekhaak, Cruise control