Renault Laguna Coupé 2.0 16V T 205 GT (2008)

Renault Laguna Coupé 2.0 16V T 205 GT (2008)

UitvoeringLaguna Coupé 2.0 16V T 205 GT
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2011

Proefrit

Vandaag de clio RS ingeruild en de Laguna gekocht...Ik kan hem zaterdag ophalen!!! De proefrit was geweldig. 205 pk is heerlijk om mee te rijden. het verschil met de RS is dat het koppel over een veel groter toerental wordt vrijgegeven. Het rijdt veel rustiger dan de clio RS. Je hoeft minder te schakelen en hem in zn toeren te jagen. Deze laguna coupé heeft bijna alle denkbare opties en heeft als extra het bandenspanningssysteem en de garmin navigatie met het Bose soundpakket. Over een paar weken zal ik een uitgebreide review schrijven over de rijeigenschappen etc.

De eerste 4 weken!

Heb de coupé nu vier weken en ik moet zeggen, ik moet wel even aan de turbo motor wennen na de clio rs...het rijdt veel rustiger en nodigt veel minder uit om het gaspedaal in te trappen. Aan de andere kant rijd ik nu veel vaker te hard omdat je het in deze auto niet door hebt en het motorgeluid minimaal is. Het is relaxed toeren met deze coupé terwijl hij toch wel redelijk sportief geveerd is. De wegligging is prima voor langere stukken die ik gereden heb en de lederen stoelen zitten heerlijk. Ergonomisch is alles is in behalve de armsteun in het midden als je hem open doet. hij zit erg in de weg als je er iets uit wilt halen. Dit komt mede doordat ik vrij lang ben en de stoel verder naar achteren staat. Het vermogen is heerlijk om te hebben (205PK) en is redelijk goed verspreid over het toerental. Het verbruik ligt mede door het koude weer en weinig snelweg kilometers zo rond de 1 op 10. Door mijn sportieve rijstijl zal dit niet veel lager worden dan 1 op 11 schat ik....maar ja ik ben dan ook een genieter en als je een zuinige auto wil moet je een aygo ofzo kopen. Het spraakgestuurde navigatie en bluetoothsysteem werkt na enige wenning prima..Het is even wat werk om alles in te programeren maar daarna...heerlijk om te bedienen. Het Bose audiosysteem heeft mooie zuivere klanken en is een weldaad om naar te ljuisteren als de zender zuiver staat afgesteld op de radio. is dit niet zo dan heeft het systeem weinig meerwaarde. De 4wielbesturing is even wennen met inparkeren, omdat ik iedere keer te ver van de stoeprand stond of de draai niet kon maken vanwege het te dicht op de voorligger staan door de kleine draaicirkel,maar daarna ideaal. Het voelt alsof je de bocht wordt door "geduwd". Op hogere snelheden van ongeveer 160 reageert het wel heel direct op kleine stuurbewegingen omdat de wielen boven 60 km/u meesturen ipv tegen. De auto is zeer compleet uitgerust en ontdek iedere keer weer nieuwe handigheidjes!!

Het eerste half jaar zit erop!!

Wat kan ik zeggen na een half jaar cruisen in deze auto???
De coupe trekt veel bekijks omdat je hem weinig ziet rijden...krijg veel postitieve reacties van mede weggebruikers. Het vierwielbesturingssysteem maakt het rijden erg sportief, vooral in bochten die ik flink hard neem zo nu en dan ;-). Het maakt het sturen preciezer en meer doseerbaar. Voor wat betreft de kwaliteit en storingen ben ik zeer positief. Er mankeert nog steeds niets aan deze toch al 4 jaar oude auto. Ik hoor geen rammeltje, helemaal niets. Ik mis wel de sportieve sound die ik had met de clio RS.
De topsnelheid nog niet helemaal uitgeprobeerd maar boven de 200 kmpu blijft hij lekker doortrekken (205 pk). BIj het wegacceleren vind ik de traction control vrij laat ingrijpen, vooral als de weg iets vochtig is. Ik heb dan snel spinnende wielen gedurende de eerste 1 a 2 seconden.
Ik heb al een paar langere ritten gemaakt en kom daarna fris uit de auto door de heerlijke lederen stoelen.

Het benzineverbruik ligt bij redelijk sportief rijden zo rond de 1 op 10. Ik tank dan wel ron95 omdat er nergens in de buurt een pomp zit die ron98 verkoopt. Het verbruik zal dan wel iets lager zijn. Het olieverbruik valt ook mee, na 5000 km nog niets verbruikt volgens de meter.

Binnenin geniet ik nog steeds van het bose geluidssysteem icm met de navigatie dat zich vrij eenvoudig laat bedienen en door de cdrom zeer uitgebreid is!

Over een half jaar zal ik wederom mijn bevindingen meedelen hier!!!

Alweer afscheid nemen van de gt 205

Heb de auto nog geen jaar maar hij moet weg!! Door de recessie is de financiële situatie gewijzigd waardoor ik goedkoper moet gaan rijden. Met pijn in het hart ingeruild, want het blijft een superfijne reisauto met een heerlijke motor....die ik echt ga missen. Ik krijg geld toe als de ruil daadwerkelijk plaatsvindt!

Maar ja...de volgende is de nieuwe Clio...wegenbelastingvrij, de helft goedkoper in de verzekering en het verbruik zal bijna het dubbele zuiniger zijn... Een proefrit in de clio gemaakt en dat viel absoluut niet tegen, je moet het niet vergelijken met de coupe, maar de clio is een stuk volwassener geworden en 90 pk is niet te weinig voor een auto van 980 kilo...ik had het erger verwacht. De ruil zal plaatsvinden aan het einde van januari dus tot die tijd nog even volop genieten van de coupe!!! De volgende eigenaar zal absoluut geen spijt krijgen bij aanschaf van de 205gt want hij heeft niets gemankeert en rijdt super, was er niets verandert dan had de coupe absoluut niet weggegaan!!!