Renault Laguna Break RXT 1.6 16V (1999)
| Uitvoering | Laguna Break RXT 1.6 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 145.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Het betreft de Familiale-uitvoering, gekocht ivm de komst van een vierde kind, dus een extra achterbank in de laadruimte. Voor mijn werk reed ik al 15.000 km/jaar, dus is het een ex-lease auto geworden met een lpg-3 installatie. Deze verwachtingen zijn allemaal goed uitgekomen. Bovendien rijd de auto heerlijk, al slaat hij stationair op lpg vrij makkelijk af, mede door de bruusk aangrijpende koppeling.
Het derde bankje wordt door kinderen zeer gewaardeerd en het hierdoor ontbreken van bagageruimte hebben we opgelost met een dakkoffer en een bagagewagen voor de vakanties. Met het trekken geen probleem, al moet de motor op toeren gehouden worden bij die belasting.
Het verbruik op gas is gemiddeld 9,5 l/100km, dat spaart echt!
Een aantal zaken zijn, zoals te verwachten na 150.000 km, vervangen, namelijk accu, banden, uitlaat. Grootste tegenvaller was een losgeraakte motorsteun in 2004. Toen is de koppelingsplaat ook maar vervangen, de motor was immers gedemonteerd. Alles met grote beurt (185.000km) en wat kleine zaken voor € 2.500,00 bij de Renault dealer, een flinke tegenvaller. Een half jaar daarvoor was bleek de as van de dynamo krom te zijn, wat een ratelend geluid gaf. Voordat men daarachter was....
Door een backfire is het luchtinlaathuis op de naad gescheurd. Weer een hoge offerte. Een officieuze dealer (Renault specialist) heeft het probleem voor de helft van het offertebedrag opgelost.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee