Renault Laguna Break RXE 1.9 dTi (2000)

Renault Laguna Break RXE 1.9 dTi (2000)

UitvoeringLaguna Break RXE 1.9 dTi
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2004

Naar 5 jaar een Renault Safrane 2.0 l met lpi gereden te hebben met km stand van ruim 300.000 Em en mede door een ander job waarbij ik meer als 50000 km per jaar ging rijden.
En ook het drie keer tanken in de week zat was heb ik in het voorjaar een Laguna break 1.9 dti uit de lease gekocht.
Zo heb ik nu ruim 25000 km gereden in een klein half jaar.
Het grote voordeel is hij heel zuinig bijna 1200 km op een tank. ook de caravan afgelopen zomer was een makkie terwijl en het gebruik redelijk bleef.

Bij de aankoop heeft de auto gelijk een grote beurt gegeven.
Later is multispanner en meeloop rol van de dynamo vervangen.en de luchtmassa meter

20-12-2005
distributie riem vervangen bij 225000 km

12-06-2004
bij 240000 km begon het druklager lawaai te maken daarom zelf complete koppeling vervangen.
Schokbreker rv lekte licht en rammelde licht op klinkerweg beide voor vervangen.
Startmotor vervangen motor sloeg slecht aan onder de 10 graden(bekend probleem bij dti motoren)start weer vlot condensor vervangen deze was lek en opnieuw laten vullen
Wel kosten gehad maar wegen niet op tegen aanschaf nieuwe auto met deze km stand kun je dat natuurlijk verwachten.

18-04-2007
263000 km olieverbruik tussen de beurt 15000 is nul en verbruik nog steeds 1.18
achterbanden (michelin)zitten er nu 85000 km onder en kunnen deze zomer nog blijven zitten.voorbanden ruim 60000km mee gereden
eerste uitlaat en remmen achter zitten er nog op
auto word voor veel snelweg gebruikt en stevig mee door gereden maar altijd netjes warm gereden en gebruik alleen orginele onderdelen en vol syn olie aangezien de dagwaarde met deze km stand weinig is rij ik hem hem gewoon zover mogelijk af.