Renault Laguna Break RXE 1.9 dTi (1999)

Renault Laguna Break

UitvoeringLaguna Break RXE 1.9 dTi
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2003

Tja, er zijn slechts twee dingen wat bevalt en dat zijn de comfortabele stoelen en de ruimte. Voor de rest is het een dure ’auto’ (zie volgend kader) met veel mankementen. Helaas heb ik kennissen die dezelfde auto rijden; samen kunnen we niet anders concluderen dan dat deze rijdende bolderkarren onterecht het predikaat auto genieten. Mij is onlangs een leaseauto aangeboden: grijp ik met beide handen aan en ik neem maar mijn verlies. Dit ding wil ik niet meer voor mijn deur. Als allerlaatst: service van Renault en de dealer is om te janken.
In deze tijd van genoeg occassions zou ik zeggen, sla de R maar over.

Dit zijn de problemen in 2 jaar (2003 - heden)
* Uitlijning wil maar niet lukken: banden vervangen tot in het oneindige
* Motor: nauwelijks starten inclusief een witte rookpluim in de maanden met een "r" erin; "s zomers niks aan de hand. Dealer zegt dat dit ligt aan een ’kleploze motor’! God, ik ben er nog ingetrapt ook! (U begrijpt, ik schrijf nu ook deels 2 jaar frustraties weg)
* Uitlaat afgebroken
* Airco kaduuk (zeer dure grap)
* Verbruik is voor een diesel schandalig (ik heb geen boxen van 100 watt in de auto en rijd veel snelweg zoals een heleboel andere Nederlandse kantoorpikkies)
* Renault dealer

3,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee