Renault Laguna 1.9 dCi 120pk Elective (2003)
Uitvoering | Laguna 1.9 dCi 120pk Elective |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Renault Laguna 1.9DCI
Na 2x een Renault 25, beide in Monaco uitvoering, gezien de kilometers per jaar gekozen voor een nieuwer model. Na wat speurwerk een Laguna uit 200. overgenomen van een leasemaatschapij. 4 Jaar oud en nog maar 87.000 op de klok. Voorzien van een fijne, zuinige en krachtige 120pk motor en wat luze zoals tractiecontrole en navigatiesysteem fabrieksaf. De auto heeft de bijzondere lichtblauwe kleur, wat in bepaald zonlicht aardig verkleurd naar paars en andere exotische kleuren.
Comfort:
Super! De auto rijdt heerlijk comfortabel. Het geluidsniveau is bijzonder laag ook wanneer de motor nog koud is. Zeker in vergelijking met de TDI blokken van VAG. De 6e versnelling zorgt er voor dat ook snelwelsnelheden in een behoorlijke stilte ervaren worden. Daarnaast is de auto vrij ruim, zeker wanneer het op schouder en hoofdruimte voor aan komt. Achterin is voldoende beenruimte, echter hoofdruimte gezien het hatchback model beperkt. De kofferbak daarentegen is meer dan voldoende voor een 2-persoons huishouden.
Motor:
Sterke motor! Dit is het eerste wat ik dacht toen ik de auto ophaalde. Ik had nog niet eerder in een auto met deze motor gereden en de auto ook zonder proefrijden gekocht. De motor is enormfel en werd na 2500 kilometer zelfs nog iets krachtiger. Blijkbaar is 22.000km per jaar niet ideaal voor dit dieselblok. Over zuinigheid is het lastig iets algemeens te zeggen. Op 80-100km/u wegen rijdt de auto gemiddeld 1 op 18 maar in de mix met snelheid toch snel 1 op 15. Er bij gezegd hebbende dat ik een vlotte rijder ben en vooral 's avonds niet onder de 150km/u kom op de snelweg. Kortom, ik was heel tevreden met deze brandstofverbruiken en motorprestaties.
Betrouwbaarheid:
Tjah het is een Renault denken velen van u nu... Ik heb voor de laguna 2 Renault's gehad van meer dan 20 jaar oud en daar was best af en toe een storing mee. Maar goed dat mag ook na 20 jaar. Ik heb van huis uit een liefde voor Renault mee gekregen en bloed kruipt waar het niet gaan kan. De auto werd geleverd met 6 maanden garantie en ik had er qua leeftijd en kilomterstand veel vertrouwen in.
Dit vertrouwen is niet beschaamd! Gezien de kilometerstand zat na een week wel de EGR klep vast waardoor de auto in de noodloop kwam. Ik heb de Renault dealer in de buurt van mijn werk gebeld en mocht meteen langskomen. Er werd mij netjes een leenauto aangeboden en een uur later werd ik gebeld dat de EGR klep defect/vol was. De dealer had al contact gezocht met de leasemaatschapij waar ik de auto van gekocht had en melde mij dat een nieuwe EGR klep in aantocht was en of ik de auto na mijn werktijd wilde omruilen. Uitstekende service van Renault in Almelo! De monteur vertelde mij dat dit meer voorkwam als er te weinig is gereden met een diesel. Rond de 100.000km heb ik de bandenspanningssenoren uit laten schakelen vanwege een risico op foutmelding. Bij 120.000km de distributieriem/waterpomp laten vervangen en meteen een grote beurt laten uitvoeren voor 750 euro all in. Niet heel duur naar mijn mening en qua betrouwbaarheid prima. Wat mij opviel was dat de achterbanden er op moment van verkoop bij 133.000km er al sinds aflevering onder zaten. En pas bij die kilometerstand aan vervanging toe waren. Toch extreem netjes!
Wegens een leaseauto de laguna verkocht in 2008 met 133.656km op de teller en heerlijke herinneringen.

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V Privilège airco automaat apk 25-04-2026 inruil mogelijk nap
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005

Renault Laguna 2.0-16V T Privilège Navi|Cruise|Trekhaak