Renault Laguna 1.5 dCi 110 Executive (2012)

Renault Laguna 1.5 dCi 110 Executive (2012)

UitvoeringLaguna 1.5 dCi 110 Executive
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

kwaliteit

Beste lezers,

Na bijna een jaar in de Laguna te rijden, kan ik wellicht iets zinnigs neer zetten over hoe de auto het doet.

in eerste instantie al wel getwijfeld over de auto keus, zeker na (in het verleden) minder prettige ervaringen te hebben gehad met Renault, toch voor de Laguna te gaan. dit doordat prijs en uitrusting erg interessant zijn. Ik heb er alle mogelijke opties in laten zetten op xenon na.

Nu 55000 km verder en moet eerlijk zeggen dat de auto het vooralsnog prima doet, geen kraakje gehoord, en geen enkele storing te bekennen. Echter een min puntje is, met de 18" velgen heb je veel contact met het wegdek. (in Nederland geen probleem, maar België is niet altijd even fijn rijden)

Kortom erg tevreden over de Laguna!

Laatste review Laguna

zo, na 32 maanden in deze fijne reiswagen te hebben mogen rijden, moet ik 1 okt toch echt afscheid nemen.. Ik heb gekozen voor een volvo s60..

Verbruik, hier kan ik kort over zijn, wanneer je erg rustig rijd en voornamelijk snelweg km's dan haal je met moeite 1:17 had ik niet verwacht, echter qua vermogen en gewicht verast het me niet. Zelf vind ik de 110pk te weinig, de fut is er echt uit bij 120km/ph. Wellicht had ik het kunnen voorkomen door de Laguna te laten chippen maar daarvoor vond ik de vorige auto's qua storing te gevoelig voor, dus besloten dit niet te doen.

Wat ik als zeer fijn heb ervaren zijn het mooie grote panoramische dak, heerlijk! Ook de Böse geluidsinstallatie waren prima, zeker als je muziek via internet (digitaal) of een cd opzet klinkt dit rond uit prima! Prima zetels met goede stoelverwarming. 1 nadeel van de stoelen, deze zitten erg hoog dus zit positie was erg wennen in het begin. Ben zelf 189 cm en zat bijna tegen het dak aan..

Service, deze heb ik bij stam in amersfoort laten uitvoeren, en moet zeggen prima verlopen allemaal! Had in het verleden andere ervaringen, maar mag nu niet klagen.. Echter dit komt wellicht doordat ik nog nooit een storing heb gehad, dan wel een melding.. Helaas loopt Renault achter qua bijtelling, vermogen Noviteiten, dus besloten om voor een ander merk te kiezen. Daarbij wilde ik ook een automaat.

Voor wie nog twijfels heeft om een Laguna te rijden door de betrouwbaarheid, dit is absoluut niet meer aan de orde!

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee