Renault Kangoo Express dCi 75 Express (2013)

autoreview

Renault Kangoo
Renault KangooRenault Kangoo Phase IIRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault Kangoo Z.E. Renault Kangoo Z.E. KNGF GeleidehondenRenault Kangoo Z.E. KNGF GeleidehondenRenault Kangoo Energy TCe 115Renault Kangoo Phase IIRenault KangooRenault Kangoo

Signalement

UitvoeringKangoo Express dCi 75 Express
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2016
KM-stand bij aanschaf38.400 km
KM-stand laatst49.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaringen

 • 39.000 km

De afgelopen week de eerste kilometers met de Kangoo 1.5 dCi gereden. Een nette jonge bedrijfsauto met weinig op de teller. Ik hoop met deze auto, net als met de vorige Kangoo, veel kilometers mee te maken voor acceptabele kosten.

Het vermogen houdt niet niet over, zeker in beladen toestand, maar is voldoende. Ben benieuwd naar het verbruik. Volgens de boordcomputer is het verbruik op de snelweg bij 120 km/u ongeveer 7.5 l/100 km en bij 90 km/u ongeveer 4.5 l/100 km. Je merkt goed dat een Kangoo de stroomlijn van een flatgebouw heeft. Een zware rechtervoet merk je direct.

De auto zonder garantie, maar wel na keuring door m'n vaste monteur gekocht. Binnenkort een APK keuring, dan zal ik deze review aanvullen.

auto bevalt goed

 • 49.000 km

De eerste 10000 km met de Kangoo zijn goed bevallen. Omdat ik vrij veel snelweg kilometers rij is de cruise-control een uitkomst. In mn vorige Kangoo zat geen cruise-control, nu kan ik 'm niet meer missen. Ook de audio installatie is heel acceptable kwa geluid.

De auto is gekocht op all-season banden, die toch iets meer lawaai maken dan zomerbanden.

Het verbruik is inmiddels aanmerkelijk verbeterd. Op de snelweg 90 km/hr 3.6; 100 km/hr 4.5; 110 km/hr 5.5 en 120 km/hr 7 l/100 km. Op 80 km wegen gemiddeld zo'n 3.4 l per 100 km. Alles op de verbruiks monitor.
Afhankelijk van mn rijstijl rij ik 1:20 (veel 80 km wegen, 90-100 km/hr op de snelweg) tot 1:17 (veel snelweg 120 km/hr). Heel acceptable dus.

Geen storingen gehad deze 10000 km. Dat geeft vertrouwen!

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens