Renault Kangoo (2006)
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Renault kangoo
05-12-22 was het zover en werd ik eigenaar van een Renault kangoo uit 2006(youngtimer regeling) Voor mijn werk als telecom monteur heb ik een auto nodig voor mijn gereedschap en spullen. Omdat ik 2 kinderen heb is een auto met grijs kenteken geen optie. Ik heb bewust gekozen voor een benzine variant de 1.6 16v dit is een perfecte motor voor lpg. De auto had pas 126000km gedraaid.
Na aankoop direct een aantal offertes aangevraagd voor inbouw van lpg. Toen uitgekomen bij Agin in Rotterdam. Op 23-12-22 kon ik de auto weer ophalen. De lpg installatie is zeer netjes en professioneel ingebouwd. De 46liter tank hangt onder de auto op de plek waar het reserve wiel heeft gezeten. Dus alle laadruimte blijft aanwezig.
Inmiddels staat de teller op 158.000km na volle tevredenheid.
De Renault rijdt erg prettig en comfortabel. De stoelen zitten ook goed. De zitting is wat aan de korte kant. Maar comfortabel genoeg om een aantal uur per dag in de auto te zitten. De automaat doet het goed en neemt heel wat werk over. Een hoop kilometers zijn in de bebouwde kom. En dan is een automaat toch wel erg prettig. De motor is voldoende krachtig. Even inhalen is geen enkel probleem. Omdat de kangoo redelijk compact is gaat parkeren ook makkelijk in de stad.
Overzicht Reparaties en onderhoud:
126560 Kleine beurt bij aankoop
127000 inbouw lpg installatie BRC
127000 thermostaat vervangen
128000 automaat laten spoelen.
142000 4 nieuwe Banden en remblokken voor
145000 grote beurt nieuwe katalysator, middendemper en einddemper.
147000 lpg filter vervangen
150000 apk stuurkogel lv en fuseekogel rv vervangen en een nieuwe accu.
Kortom wel een aantal zaken vervangen maar de auto doet het prima en is tot nu toe erg betrouwbaar. Op 20-02-24 wordt de distributieriem en spanrollen vervangen inclusief kleine beurt en kunnen we voorlopig weer door sturen.
De auto voldoet nog prima.
En aan de pomp is het lachen.
Ook de milieuzone is geen enkel probleem. De auto mag wat mij betreft blijven. Momenteel staat de teller op 158000