Renault Grand Scénic 2.0 16V T 165 Tech Line (2007)
Uitvoering | Grand Scénic 2.0 16V T 165 Tech Line |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Renault Grand-Scenic Techline 2.0 T
Sinds een half jaar rij ik nu in deze auto. Nog geen minuut spijt gehad van mijn keuze.
Na de Espace was het tijd voor iets compacters.De concurrenten C-Max (rijdt super, maar is veel te klein achterin) en Verso(erg lawaaiige motor, lelijker en wat benauwd van binnen) vielen uiteindelijk af.
Het rijden is als in een normale auto met de hoge zit en veel bagageruimte als bonus plus lagere vaste en variabele kosten.(vergeleken met een full-mpv)
De motor is dezelfde als in de Espace maar een kleine 200 kilo minder is goed te merken : bij de Espace duurt het even, maar hier is er een direkte respons op het gaspedaal.
Het verbruik is 1 op 11 (veel stadsritten). De kleinere benzinetank is even wennen-
het voorkomt wel dat je zo maar 100 euro lichter bent na een tankbeurtje. Die rare blokjes als aanduiding van de aanwezige voorraad brandstof mag wel wat anders-steeds dat getel.
De stoelen zitten erg goed, geen geschuifel meer. De leuning van de rechter voorstoel kan worden neergeklapt zodat lange planken ook mee kunnen.
In de verplaatsbare middenconsole is plek voor een paar flessen/blikjes-handig.
Het glazen dak is een aanrader vanwege het licht- liever geen open dak : dat gaat lawaai maken en vergt onderhoud. De radio is weer onnodig ingewikkeld gemaakt. Dat kan beter. De cruisecontrol gaat nu via het stuur en werkt perfekt.
Schakelen en sturen gaat soepel en direkt. Het stuur is volledig naar wens instelbaar. Het pookje zit dichtbij je hand.
De handsfree card wil ik niet meer missen- aan komen lopen, deuropen en wegwezen.
Het comfort is met name over dwarsrichels en verkeersdrempels optimaal, je kunt bijna gewoon doorrijden, als dat verantwoord is. Dat was met de Espace wel anders.
Het navigatiesysteem functioneert goed onder alle omstandigheden- de draaiknopbediening werkt wel veel trager dan een touchscreen a la TomTom, dus dat is nog een wens.
Tot nu toe nog geen enkel probleem gehad. Geen rammels of kraakjes. Geen elektronische grappen.
Conclusie tot nu toe perfekt.
Geen.
update
Bijna 2 jaar na aankoop : mijn ervaringen zijn eigenlijk alleen maar positief.Ga binnenkort voor de 2e keer naar de garage (beurt)- ze kennen me er dus niet.Geen enkel probleem gehad.Geen motorische of elektronische toestanden,kraken noch rammels. Alles werkt perfekt.De motor trekt als een tierelier.Positief bevallen ook het tanken zonder dop,de lage tildrempel (wordt weinig over geschreven maar is heel belangrijk om je rug heel te houden), de stilte in het interieur en de bergen vakjes en laadjes op vakantie. Het verbruik is 8,2 ( veel stadsritten). Navigatie functioneert ook prima. Het enige wat beter kan is de radio(zie boven). Al met al een topprodukt.