Renault Grand Scénic 1.6 16V Tech Road (2005)

Renault Grand Scénic
Renault Grand ScénicRenault Grand ScénicRenault Grand ScénicRenault Scénic - interieurRenault Scénic - interieurRenault Scénic - interieur

UitvoeringGrand Scénic 1.6 16V Tech Road
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2006

Comfortabele, goed uitgeruste en ruime gezinsauto

Ik heb deze auto in oktober 2006 uit de autopool van mijn werkgever kunnen leasen. De noodzaak was een onverwacht grote gezinsuitbreiding van 2 naar 4 kinderen. Vanwege het merkenbeleid van de werkgever (beperkte keuze),de kosten (ook het huis moest worden verbouwd) en het feit dat in de pool 7-persoons auto's dungezaaid zijn gekozen voor deze bestaande Renault.

Het was een Renault Grand Scenic in de Tech Road uitvoering; met een zeer uitgebreide uitrusting waaronder een 2 panoramische daken waarvan 1 open kan, klimaatregeling, sleuteloze toegang, cruisecontrol, stuurwielbediening van audio.
Belangrijker dan de uitrusting was het geweldige comfort van deze auto. Je zit er echt perfect in, weliswaar vrij rechtop maar ik vond het zeer prettig.

Wat afbreuk deed aan het comfort was het motorlawaai. Gezien het feit dat een 1.6 motor met 110pk zoveel auto moest voortbewegen is dat ook niet verwonderlijk maar bij 120km/u was het eigenlijk net wat te veel van het goede. Ook bij het optrekken merk je dat de motor eigenlijk net iets te licht is, maar er valt in de praktijk wel mee te leven.
Toch heeft de motor altijd zijn werk goed gedaan, ook tijdens vakanties naar Frankrijk, waarbij de auto helemaal mutjevol was afgeladen, een fietsenrek achterop hing en een dakkoffer bovenop was bevestigd.

Deze auto was mijn eerste ervaring met LPG en op zich heeft dat positief uitgepakt. De tank was een onderbouw type dus ik had het erg geen last van. Het omschakelen van gas naar benzine en andersom ging perfect en het verbruik viel uiteindelijk nog mee (iets beter dan 1 op 10). Alleen de beperkte actieradius op gas blijft jammer.

Mijn ervaringen met de betrouwbaarheid van Renault waren matig (ik heb in het verleden 4 jaar lang een onbetrouwbare Renault Megane gereden) maar deze auto heeft tijdens de bijna 100.000km die ik ermee heb gereden Renault's reputatie opgevijzeld.
Alleen bij 140.000km bleek het hitteschild onder de auto los te zitten, maar dat was snel verholpen.
Verder was op een gegeven moment de aircovloeistof op waardoor die het niet meer goed deed, maar dat zie ik meer als een foutje van de garage, niet van de auto.

Het systeem met de extra stoelen werkt perfect en kan snel worden veranderd. Heel doordacht. De stoelen achterin zijn niet bedoeld voor volwassenen maar mijn oudste dochters vermaken zich er prima en zitten er bovendien goed.

Al met al een positieve ervaring. Maar na meer dan 150.000km moest de auto worden ingeleverd. De opvolger is in elk geval weer een Grand Scenic geworden.

PRIVATE LEASE Renault Scénic