Renault Espace Elysée 2.0 16V (1999)
Uitvoering | Espace Elysée 2.0 16V |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
In september 2004 deze auto gekocht bij een bovag garage bedrijf. Binnen enkele dagen wilde de auto niet meer starten. Wegenwacht erbij en deze man zei dat de dodemansknop de boosdoener was. De garage heeft dit kosteloos hersteld. Helaas had de wegenwachtmeneer het bij het verkeerde eind, omdat de auto een week verder (met een nieuwe dodemansknop) weer niet wilde starten. Weer de Wegenwacht erbij, en deze man constateerde een vervuilde toerentalsensor. Boutje eruit effe blazen er weer in, en de auto liep gelijk weer. Het verbruik van de auto viel mij tegen, volgens het boekje moet de auto ongeveer 1 op 11,2 rijden. Ik haal nooit meer dan 1 op 10. Gelukkig heeft mijn espace geen kraakjes en rammeltjes. Het is werkelijk een ruimtewonder,maar tocht zijn er een paar nadelen. Als je na een regenbui de deuren opendoet loopt het water direct van je dak op de stoelen, vooral de achterstoelen(komt omdat er geen dakgoot zit) Tijdens lange ritten, ik ga geregeld naar duitsland, dan kom ik er gebroken uit, omdat de zitting van de bestuurdersstoel te kort is, en dat terwijl ik maar 1,90 m ben. Ik kan niet echt een gemakkelijke zit vinden in deze stoel. Stoel naar achter, kom ik niet lekker bij het stuur. Stoel wat naar voren, krijg ik bij lange ritten pijn aan mijn benen en achterwerk. De zijdelingse ’houvast’ in de bestuurderstoel is ook niet je van het.De Espace met zijn 140 PK is geen racemonster, inhalen gaat voor mijn gevoel te langzaam. Trekkracht vind ik onvoldoende.
Startproblemen, verkeerde moersleutel(kreeg hierdoor de lekke band niet los).