Renault Espace 2.0 Turbo 16V Dynamique (2006)
Uitvoering | Espace 2.0 Turbo 16V Dynamique |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Aanschaf en 80km naar huis
Na een vel satis, en ff tijdelijk een berlingo, deze espace gekocht bij een dealer in lelystad. Zijn ze allemaal zwart, blauw of grijs, deze is BRUN MARRON GLACE, oftewel donkerbruin maar parelmoer, dus in direkt zonlicht ligt er een goudkleurige gloed over de auto en het andere moment lijkt ie wel bordeauxrood. Panoramadak, echt geweldig is dat, wat lijkt zo'n interieur dan nog groter door de lichtinval. Verder niet de meest luxe uitvoering, geen parkeersensoren, geen xenon en de passagiers achterin kunnen niet hun eigen temperatuur kiezen, maar ach, een kind van 8 en binnenkort een baby, zullen daar niet zo rouwig om zijn. Wat bij mijn zoektocht wel opviel is het interieur, dit is de phase 1 maar de stoelen (zwart half leer en de stof 'harmonie') lijken wel van een phase 2. Ondanks de vele negatieve ervaringen die ik lees durf ik het wel aan met deze auto. Onderhoudshistorie aanwezig, netjes volgens het boekje onderhouden en ach, die 10000km die ik per jaar ermee rij...
Later op de dag....
Toch maar eens informeren naar parkeersensoren voor en achter, leek wel of ik net mijn rijbewijs had met inparkeren, en op schade zit ik niet te wachten met zo'n bijzondere kleur
Word vervolgd
onderhoud
Zoals gezegd, word vervolgd en dus heb ik de 1e rekening van ruim 1000 euro al gepint bij de dealer. Betreft onderhoudsbeurt volgens boekje, maar daar kwamen schijven en blokken bij voor achter en een motorsteun. De schijven kon men nog oplappen omdat de blokken goed zijn maar dan zou ik bij de volgende beurt aan de beurt zijn, uitstel van executie en extra kosten dus maar laten doen, je remmen zijn toch wel belangrijk. Het viel me ook op dat de bandenspanningssensoren geen info gaven. De dealer lukte het niet dit uit te lezen en vermoed een storing of breuk in de regeleenheid ofzo. De auto meld echter geen storing, geen alarmeringen m.b.t. bandenspanning en het voordeel is, ik kan er banden onder zetten zonder sensoren, laat ik nu net een setje winterbanden met velgen op de kop hebben getikt die geen sensoren bevatten. Verder een overbodige melding, hij rijd geweldig en tja, onderhoud kost geld dus jammer dan. Voordeel is dat ik erg goedkoop kan tanken, compenseert het weer een beetje hè.
Winterbanden
Op internet winterbanden gekocht, continental met ruim 6mm profiel gemeten vanaf het 'bruggetje' en om dezent sportvelgen. 250 euro, mooi prijsje. Geen sensoren, maar aangezien de spanningscontrole toch niet werkt, geen enkel probleem. Valt me wel op dat de auto rustiger is dus je merkt het verschil wel met de naar mijn inziens nogal stugge en harde michelin premacy. Verder op een eigenwijze ultrasoon sensor van het interieur na, nog steeds geweldige auto. Rij meer km's dan normaal, heb in 2 maanden tijd 3000km afgelegd, doe ik normaal 4 maanden over. Volgende week maar ff de wintercheck, gratis bij de dealer, krent die ik ben........
En weer 900 euro armer
Oudjaarsdag gestrand langs de A8. Begon met 'laadstroom defect'en eindigde met alle mogelijke storingsmeldingen die er maar zijn. Lang leve de electronica. Afgesleept naar de dichtst bijzijnde dealer. Was nog een heel gedoe, Arend zit in Zaandam maar valt onder de stern groep, en als er 1 bedrijf is die niet meer aan mijn auto komen is het wel de stern groep. Uiteindelijk afgesleept naar Heemskerk. Bleek dus de dynamo te zijn. Vervangen, samen met multiriem en rollen, werd aangeraden, het zal wel. Kosten, 898 eurootjes, kassa.
Maar we blijven vrolijk doorrijden, als je geld spaart krijg je ook geen rente, toch?
Wil nog even kwijt dat ik onlangs een setje 18inch Aria velgen heb gekocht, in vreselijke staat. Deze laten stralen, poedercoaten en weer laten spuiten in hypersilver. Zijn mooi geworden! Kom op met die zomer, nu eerst nog ff nieuwe winterbandjes, de velgen die ik nu heb doorverkocht aan een collega, de originele velgen gaan nu door voor winterwielen.

Renault Espace 2.0 T 6 persoons climate&cruise control trekhaak regensensor hoge zit carbage run barrel race
- 2006

Renault Espace 2.0 T Initiale Nieuwe APK, nette afleverbeurt 7-persoons familie-auto bij uitstek
- 2004

Renault Espace 2.0 T Privilège |ECC|XENON|APK|2004