Renault Espace 1.9 dCi Expression (2004)
| Uitvoering | Espace 1.9 dCi Expression |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 176.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
ik vind mijn auto geweldige echt een super auto gewoon. ik denk dat andere probleemespace rijders teveel dealer geil zijn, ga niet naar je dealer als je garantie al afgelopen is en ga gewoon naar een universeel bedrijf want dealer naait je gewoon en zorgt er juist voor dat je espace problemen krijgt ik ga altijd naar een universeel bedrijf.
Maar goed nu mijn geweldige ervaring met mijn espace.
ik ben 2 keer op vakantie geweest met mijn auto naar turkije +/- 4000km op de heen weg en terug ook is dus 8000 en ik toer ook in turkije rond de 2000km is dus 10000km in 6 weken tijd.
Die kilometers zijn met 6 man en de bagage daar van. Dus de espace is goed belast.
Op de autobahn rijd ik nooit onder de 160 als ik de kans heb dus er word flink getrapt in duitsland ,oosterijk,en hongarije.mijn top ligt 191 maar dan is het niet meer leuk voor de auto want hij zit bijna in het rode gebied hij heeft nog 1000 toeren over maar ga de gok niet wagen want na de 190 schreeuwt de auto gewoon om vermindering.Heb wel is geracet met een belgische sharan 2.0tdi nieuwste versie van uit stilstand tot 180 op snelweg in TR maar bij de sharan denk ik dat ie het bij de 160 wel voor gezien houd maar de mijne trekt gewoon lekker door tot zijn top
in servie en macadonie rijd je meer en deels met tegen liggers dus je moet veel inhalen door middel van de rijstrook van de tegenliggers. geen enkel probleem voor mijn espace zo maar op trekken van 50 naar 130 in no time.wat ook nodig is ander kom je in moeilijkheden met je tegenligger.Als je espace rijd moet je leren om de turbo te kunnen gebruiken dus voor dat je echt wil optrekken moet je zo terug schakelen dat je in het 2.5 toeren gebied komt en zo opschakelen dat je weer in die toeren valt dan houd de turbo de fut er in en gaat hij er als een speer van door in elke versnelling.In griekenland heb je ook snelweg door de bergen waar ik geen limit ken niet onder de 150 tenminste als de weg het toe laat de espace heldt wel over in scherpebochte bij hoge snelheden waar je het wel van warm krijgt maar verder geen enkel probleem geen berg is te stijl espace weegt zelf al 1700kg en met 6 volwassenen airco aan en hun bagage moet je er wel van uit gaan dat je met 2,5 ton op weg bent en dat voor een 1,9dci motor echt super.
Comfort is echt hoog,nooit rugklachten na een rit van duizend km want ik stop niet voor de tank leeg is of dat er hoge nood is. Airco is geweldig kan niets over zeggen alleen als ik de auto geparkeerd heb na een stevige rit dan is er bij mij erg veel condenswater onder de auto.Cruisecontrol gaat af en toe niet aan maar als de auto gestopt en weer gestart is doet hij het weer.
verder is mijn auto zuinig 6,4/100 maar als ik er echt de fut inhoud maakt hij er 7.8 van maar dit is echt intensief rijden snelheden boven 160 en alleen maar hard optrekken.
ik doe altijd mijn onderhoud optijd zo is het bij mij om de 10000 alle filters en olie vervangen.Ik doe altijd in mijn espace speciale bmw,mercedes olie kost 17/18 euro de liter
houd je niet aan de service teller op je boardcomputer want die geeft dat veel telaat aan de normale filters kunnen wel 20000 tot 30000 aan maar de olie+oliefilter zeker niet naar mijn gelopen km van mijn auto. Een dci blok vervuilt zelf de olie op een of andere manier dus na een tijdje als je rond de 10duizend km zit dan heb je zo een slechte olie wat zeer slecht voor je turbo is.
ik denk zelf dat dit de reden is voor de vele turbo problemen van renault,olie service is gewoon veel telaat.
verder na het normale onderhoud is bij mij het volgende vervangen,
turbo bij 180000
achter veren bij 190000
links en rechts fusee kogel 190000
en bij mijn rechter voor portier hoor je een raar zoement geluid bij het slot als je de auto van het slot afhaald.maar het vreemde is dat hij wel op slot gaat en geen geluid maakt als je de auto weer opslot doet erg vervelend want mensen opstraat schrikken gewoon als ze langs lopen terwijl ik mijn auto van het slot afhaal.
Om op de turbo terug tekomen de vorige eigenaar wist gewoon niet hoe hij met een turbo diesel om moet gaan.Om een turbo tesparen en tezorge dat hij altijd goed werkt moet je als je hem gestart heb even de auto bij laten komen om er voor tezorgen dat de olie op temperatuur komt en in circulatie om zo de turbo van dienst te kunnen zijn, EN HET BELANGRIJKSTE als je een stuk gereden hebt voor al met een beetje optrekken en doen dus een rit zeg maar laat de auto even station air bij komen want als je direct de auto uitzet na aankomst van bestemming, dan is de turbo nog in hoge toeren en heeft olie nodig en als jij de auto uit zet stopt de olie circulatie wat er voor zorgt dat de turbo geen olie krijgt en zo droog draait keer op keer en dan na een zoveelste keer knapt de turbo gewoon wat geen leuke grap is.