Renault Espace 1.9 dCi Expression (2003)
| Uitvoering | Espace 1.9 dCi Expression |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 106.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Espace gekocht van een leasemaatschappij, met garantie. De ruimte, het weggedrag, het vele glas, de luxe en de ruime uitrusting bevallen mij heel goed. Op weg naar de wintersport met de cruise contol aan, de hoge zit en de perfecte stoelen vliegen de kilometers ongemerkt voorbij.
Verder is de Espace, zeker voor een diesel, erg stil, met weinig windgeruis.Ook geen enkele rammel. Ik vind de 1,9 dci ook voldoende krachtig voor een korte Espace. Echter toen ik recent de nieuwe 2,0 dci van de garage mee kreeg kon ik vaststellen dat deze motor nog wel een stukje lekkerder rijdt.(Was ivm terugroepactie koppelingspedaal).
En last but not least, de Espace vind ik nog steeds de mooiste MPV. Kortom een heerlijke auto
Na een paar weken kwam ik al niet meer weg met een startprobleem. Bleek de nokkenassensor te zijn.
Vorige week weer probleem met de inspuiting, ditmaal kon ik wel op eigen kracht garage bereiken. Oorzaak was een defecte vliegwielsensor.
Omdat de Espace bij dezelfde dealer al zijn onderhoud heeft gehad heb ik de hele onderhoudshistorie in kunnen zien. De enige grote dingen waren een turbo van € 500,-en een computer van € 450,- die zomer 2005 zijn vervangen. Geen echte probleemauto dus. Volgens mijn garage moet je om de turbo te sparen de motor na een stevige rit een paar minuten aan laten staan. Maar ja, wie doet dat....