Renault Clio TCE 100 Special Line (2009)

Renault Clio TCE 100 Special Line (2009)

UitvoeringClio TCE 100 Special Line
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

In de zomer van 2009 gingen wij op zoek naar een vervanger voor onze Seat Toledo 1.9TDI van 1999. Deze Toledo hebben wij een 220.000 kilometer in 8 jaar gereden. Hij heeft me onderweg één keer in de steek gelaten.
We gingen op zoek naar een benzinewagen die een caravannetje (max 900 kg) kon trekken en waar af en toe vier volwassenen in mee kunnen. Hij mocht ook kleiner zijn dan de Toledo. De eerste auto waar we voor gingen kijken, de Dacia Sandero, was te klein voor vier volwassenen. De verkoper kwam toen met een Renault Clio aanzetten, waar ik enigszins van moest grinniken (pff, caravantrekken). Het bleek dat de Clio 1200 kg mag trekken en qua afmetingen mist de Clio t.o.v de Toledo alleen de 30 cm van de kofferbak.
Ik viel gelijk al voor de uitvoering met de TCE100 motor. 100 pk’s (10 meer dan de Toledo) en dat moest voldoende zijn om een caravan te trekken.
Hierna volgde nog een uitgebreide zoektocht, waarbij uiteindelijk de Clio heftig vergeleken werd met de Kia Rio. De Clio werd besteld en werd in november 2009 afgeleverd. Het werd een Special Line maar wel met veiligheidspakket en TCE100 motor.

In november 2009 werd de Clio afgeleverd. Er stond al 41 km op de teller. Dit werd verklaard door dat deze auto een uitgebreide testrit had ondergaan.
Voor sommige houders van fietsdragers zit de stekkerdoos aan de verkeerde kant. Dit komt door de plaats van de uitlaat. Hier heeft de garage uitstekend bij geholpen.

In de lente heb ik er wat leuke velgjes bij gevonden. Hierdoor vind ik het een nog leukere Clio geworden. Blijkbaar heb ik toen de krik en sleutel niet goed terug gelegd, want het begon nogal te bonken achterin. De achterklep is toen wat gesteld want ik vind het daarvandaan ook aardig een beetje suizen. Nu is het gebonk ook aardig opgelost. Wij zitten nu alleen met een (af en toe optredend) hinderlijk geluid uit de passagiersgordel. Dit zou ook best uit het portier kunnen komen (zie andere review http://www.autoweek.nl/autoreview/25226/Renault-Clio-TCE-100-Dynamique ). De garagemedewerkers hebben hier ook wel naar gekeken en geluisterd, maar het heeft nog niet tot een oplossing geleid. We zouden moeten langskomen wanneer het weer optreedt, maar dan heb ik meestal geen tijd of het is avond.

Het caravanrijden ging behoorlijk goed. Met een niet al te harde wind tegen kan er makkelijk in zijn vijf getoerd worden tegen een redelijke snelheid van rond de 90 km/uur. In Limburg en het heuvelige Duitsland trok ie de caravan heel aardig mee. Het verbruik met caravanrijden komt nu alleen uit op één liter per 8 km. Zonder caravan is het verbruik zo rond de 1:13,5. Ik verwacht nog wel dat dit beter gaat worden.

In mijn vorige auto had ik heel af en toe een navigatiesysteem. De TomTom Carminat die nu geleverd is, is voor ons voldoende. We maken er af en toe gebruik van en vinden het niet rampzalig om met de afstandsbediening te werken. Bij ons staat altijd de radio aan en de luidspreker van de navigatie uit.

7,5

PRIVATE LEASE Renault Clio