Renault Clio TCe 100 Bi-Fuel Intens (2020)
Uitvoering | Clio TCe 100 Bi-Fuel Intens |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Helaas!!!!!!
O o wat waren we blij met onze eerste nieuwe auto!
Maar wat een teleurstelling!!!
Vanaf dag één nukken met de elektronica.
Op de tweede dag deed de achteruitrijcamera het al niet.
Volgens de garage was dat eenmalig, maar helaas....
Soms ging ie pas aan als we al weer vooruit reden, en soms helemaal niet. Kortom, geen peil op te trekken.
Daarnaast konden we al snel, na twee maanden geen gas tanken. De vulmond was verkleefd. Ik heb vele auto's op gas gereden en dit nooit gehad, maar volgens een baliemedewerker van Renault kwam dit vaak voor....
Dan alle binnenverlichting en de afstelling van het dashboard,...... Wat je ook instelt als voorkeur, de auto houdt het niet vast! We zijn nu 12.000 km verder, en niets werkt zoals het moet.
De auto is al twee keer voor up dates in de garage geweest, maar helaas! Volgens de "nerd" aldaar, een zeer vriendelijke vent die mij goed te woord stond, zat er een bug?!? in de elektronica. Renault Nederland zou van niks weten, maar in Frankrijk zouden ze bezig zijn met nieuwe software!!!
Maar op de vraag wanneer dat komt moest hij me het antwoord schuldig blijven.
Verder duurt het soms heel lang voordat de auto op de startknop reageert, wat lastig is als je eens snel weg wilt omdat je bijv in de weg staat.
En dan is er nog de melding in beeld over een radarstoring! En als deze optreed geeft het systeem ook aan dat de brakeassist uitgeschakeld is door de radarfout!
Kortom bij een noodstop helpt dat systeem dan niet meer. Ook deze storing al vele malen gehad.
Daarnaast brand regelmatig een rode balk die aangeeft dat we moeten remmen, terwijl er voor ons niks is!!!
Het ergste van alles is echter de reactie van Renault.
De service kan in mijn ogen niet veel slechter.
Na een telefoontje van een servicemedewerker van de dealer zei hij dat ikzelf misschien maar eens met Renault Ned moest gaan bellen om druk op de ketel te zetten!!!
Volgens mij ben ik de klant en hoort hij dat te doen. Dit gezegd hebbende, zou hij bellen, en Renault Ned vragen om ons te bellen. Maar al wat er gebeurde, geen telefoon.
Dus zelf maar gebeld met een vriendelijke mevrouw. Volgens haar zou nu echt iemand binnen vijf werkdagen ons bellen! Daarvan kregen we keurig een mail!!! Maar de genoemde meneer belde niet!!! Dus nu vandaag weer gebeld en weer gevraagd of iemand ons gaat bellen.
Ik wil domweg weten wanneer de nieuwe software komt!!!!!!!!!!
Ook de dealer maar weer gebeld, en nu een andere medewerker after sales gesproken. Morgen zullen we dan eindelijk meer horen.............
Had al mijn twijfels over Renault, ook door meerdere klachten op het internet over elektronica, maar ze boden vijf jaar garantie! Dus dachten we, dan hebben ze er ook vertrouwen in,......!
Maar dat is in ons geval niet terecht!
We zijn nu zover dat we van de auto af willen, en dat is voor het grootste deel te danken aan de reactie van Renault. Hun houding in deze kan echt niet! Een zo groot bedrijf onwaardig!
Is er dan ook wat goeds over de auto te melden?
ZEKER, het comfort is heel goed voor deze klasse. Ik had al eens in de voorganger gereden, maar deze veert veel beter, en rijdt strak.
Ook is hij op gas bij 100 km zeer zuinig. Wij halen met gemak 1/17!!!
Daarnaast is ie veel mooier afgewerkt dan zijn voorganger, en voelt dat ook allemaal solide aan. Het ziet er gewoon mooi uit!
Hij trekt onze caravan prima! De vijf is niet altijd haalbaar met tegenwind, maar dan in de vier power genoeg om heel goed mee te komen in het verkeer. De combi is heel stabiel, en een groot plezier om mee te rijden.
Dus is het grote wachten op Renault!!!! Helaas........
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee