Renault Clio Estate TCe 90 Energy Intens (2016)

Renault Clio Estate TCe 90 Energy Intens (2016)

UitvoeringClio Estate TCe 90 Energy Intens
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2022

Eerste ervaringen

Deze Clio gekocht ter vervanging van mijn Renault Scenic uit 2011.
Een maatje kleiner en geen hoge instap is volgens velen een stapje terug, maar zo zie ik het niet. Het verbruik van de Scenic kwam met veel snelweg km met moeite aan 1 op 12 en met de dure benzine schiet dat lekker op.
Andere klachten over de Scenic waarmee ik ongeveer 45000 km heb gereden waren er eigenlijk niet, vandaar de keuze voor weer een Renault. Deze mooie rooie Clio Intens kocht ik met 66200 km op de teller en is een van de duurdere Clio uitvoeringen. Omdat electronic climate controle een must voor mij was kom je dan al gauw op een versie met diverse andere toeters en bellen die ik hier niet allemaal ga noemen.
Vier weken geleden heb ik hem in gebruik genomen en er ondertussen zo'n 1250 km gereden. De bijna versleten michelin banden heb ik vervangen door Nexis all seasons voor het geld een prima band die gelijk het geluidsniveau een stuk omlaag bracht. Ook een afneembare trekhaak moest er op en die vond ik in België voor ruim 125 euro goedkoper dan bij ons in Brabant. De lage instap is even wennen maar de wegligging en windgevoeligheid is absoluut een stuk beter dan de Scenic, ook het verbruik is veel beter, met twee tankbeuren kom ik nu op 1 op 17 uit met afwisselend stads en snelweg verkeer. Voorlopig hoor je mij niet klagen. Ik meld me weer als er een paar duizend km meer op zit.

PRIVATE LEASE Renault Clio