Renault Clio Estate 1.5 dCi 85 ECO Night Day (2012)

Renault Clio Estate
Renault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault Clio EstateRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault Clio

UitvoeringClio Estate 1.5 dCi 85 ECO Night Day
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

eerste indruk

Sinds een week eigenaar van een metallic zwarte Clio Estate 1.5Dci Eco Night & Day.
Het is een hele verandering vergeleken met mijn vorige auto (peugeot 607 Hdif Automaat), maar de ervaring is minder erg dan verwacht. De Clio is een prettige auto waarin je je meteen thuis voelt. Deze uitvoering is een luxe, half leer, climatronic, stuurbediening, Led, uitgebreide radio voor navigatie ipod en draadloos muziek, dus aan luxe niks te kort. Het motortje heeft een prettige dieselbrom die je overigens alleen bij het optrekken hoort, op de snelweg met cruisecontrol zou het bijna een benzine kunnen zijn. Aan vermogen kom je niet veel tekort, je kunt met het verkeer mee, en inhalen is geen probleem alleen moet je dan wel de schakel indicator negeren. Deze uitvoering heeft een 5-bak, en geen 6 bak wat autoweek doet vermoeden. Het schakelen verloopt prima, tikkie hakerig des Renaults, maar niet storend, kort en trefzeker. De Carminat Tomtom doet zn werk uitstekend en is erg snel bij de les in tegenstelling tot mijn oude tomtom XXL die er weleens 20min voor nodig had om te weten waar hij is. Ik heb er nu 960km mee gereden en het lampje van de brandstof indicator brand nog niet, maar kan nog niet zeggen hoe zuinig hij is. Ik vermoed 1/20 wat me wel iets zou tegenvallen. Als ik alle pluspunten op een rij moet zetten tot nu toe; fijne motor, prettige stoelen, geweldige radio/navigatie, heerlijk stuur kwa vorm en knoppen, ruime kofferbak, onverwacht ruimte achterin. Als ik de nadelen moet opsommen; Ielige ruitenwissers, vrij kwetsbare knoppen voor de ramen, achterklep sluit alleen met een ferme zwiep, tikkie straf afgestelde wegligging.

PRIVATE LEASE Renault Clio