Renault Clio 1.6 16V Initiale (2003)

Renault Clio
Renault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault Clio - interieurRenault Clio - interieur

UitvoeringClio 1.6 16V Initiale
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2009

De sloopregeling!

Helaas was mijn vrouw's starlet een beetje gehavend na de vele jaren trouwe dienst. Een deuk inde deur, koplamp kapot en een bijrijderstoel die niet meer rechtop wil staan. Ook wilde mijn vrouw een auto met airco. Met de sloopregeling op komst moesten we dus voor een andere auto gaan zoeken.

Een paar auto's gereden:
Toyota Yaris bj2003/4(opvolger van starlet)
Peugeot 206 1.4 silverline bj2003/4 (de maatstaf in deze klasse)
Renault clio privilege/initiale bj2003/4(ook een leuke bak)

de Yaris reed lekker, pittige motor (het leek sneller dan het ging) alleen was deze duur, kaal en had ronduit vies plastic interieur. De 206 reed ook pittig (1.4)en zag er goed uit. Mijn vrouw is echter niet zo groot en vond uiteindelijk de clio het beste bij haar passen.

De clio is de dikste uitvoering die je kan krijgen. De initiale. Erg duur nieuw, 2dehands nouwelijks duurder dan een 1.2 basis uitvoering. Je krijgt dan half leer/alcantara bekleding, climate control, regen- en lichtsensor, xenon, cruisecontrol etc en een heerlijke 1.6 16v die meer te bieden heeft als de polo's/yarissen/fiesta's van deze wereld.

Hoe rijdt ie?
Het rijdt lekker vlot, de zit voor mijn vrouw is perfect, voor mij (1.92) iets te hoog op de bok. Stuurbediening cruisecontrol en radio/CD is goed te vinden op de tast. In de stad is de auto echt leuk om in te rijden. Als je 200km+ gaat rijden kan je beter een grotere auto kopen. Het geluidsniveau in deze klasse is relatief hoog en de benzine motor maakt al gauw veel toeren (diesel is waarschijnlijk beter).

Problemen
Bij aankoop 6 maanden garantie gekregen. In deze periode sloeg de auto af bij optrekken vanaf stilstaan. Het stationair toerental was te laag. Dit is keurig verholpen.
kleine beurt APK: achterband zat een gat in?! afgekeurd. 2 nieuwe banden en weer verder rijden!

later meer

PRIVATE LEASE Renault Clio