Renault Clio 1.5 dCi 85 ECO Night Day (2011)

Renault Clio
Renault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault Clio

UitvoeringClio 1.5 dCi 85 ECO Night Day
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014

Renault Clio 1.5 dCi 85 ECO Night & Day

Voor mijn werk heb ik vaker de auto nodig. De bmw 318i waar ik in reed werd hierdoor te duur, zowel in onderhoud als in verbruik. Ik heb lang na moeten denken wat voor auto ik zou kopen. Dit omdat het een auto zou worden die van alles wat minder had. Uiteindelijk door veel lezen van reviews en de goede ervaringen met de Twingo van mijn vriendin gekozen voor de renault Clio. Bepalend bij de keuze waren, onderhoudskosten, luxe, kosten brandstof én pit. Ik kan niet tegen auto's die niet vooruit zijn te branden. Bovendien hoeven de auto's niet meer helemaal afgeknepen te worden om een belastingvoordeel te halen.

Proefrit
Ik heb ik Drachten een proefrit gemaakt in de Clio Night & Day uit 2011. Ik heb gekozen voor deze uitvoering omdat deze de meeste opties heeft. Ik ben erg gevoellig voor een mooi interieur dan dat heeft deze versie allemaal in huis. Wat opvalt bij de proefrit is dat de dieselmoter lekker pittig is. Bij 1000 toeren begint deze al te trekken en binnen 11 seconden rijd je 100. De uitstraling van de clio is super. Het dashboard is uitgevoerd in piaonlak, er zit climate control in én het dasboard en stoelen zijn in half leer uitgevoerd. Verdere opties zijn ingebouwde navigatie van tomtom, cruise control, cruise beperking, achteruitrijd sensoren en de koplampen bewegen mee als je een bocht neemt.Na de proefrit vertelde de dealer mij dat hij een klant had voor de auto en dat ik de auto nog kon kopen. Ik was nog niet klaar voor het besluit en heb de auto laten schieten. Een dag later had ik daar spijt van en heb toen via de ocassionsite eenzelfde exemplaar gevonden bij de renault dealer in Rotterdam.

De eerste dag
Wat een dag. Ik moest van Leeuwarden naar Rotterdam om de auto te halen. Ik had slecht geslapen en vanuit Leeuwarden is dit een hele rit.
De hele papierwinkel al via de mail afgehandeld. Ik kon dus een handtekening zetten, en vertrekken. Op aandringen van de dealer heb ik toch nog een proefrit gemaakt. Deze was prima.

verbruik vanaf c.a. 63.000 km:
Van Rotterdam naar Leeuwarden is ongeveer 200 km. Van Rotterdam tot Utrecht kon ik 100 km. Daarna sneller.
De rest van de tank heb leeggebrand op woon-werkverkeer, c.a. 50 km per dag. 25% hiervan is stadsverkeer en 75% snelweg. Ik rijd altijd stevig door.
Ik heb afgelezen uit de auto dat ik op een tank 1 op 21 heb gereden. Het is me duidelijk dat ik op één tank van c.a. 55 liter meer dan 1100 km kan rijden. Ik vind dat echt goed, beter dan verwacht. Tel daarbij op de lage dieselprijs en de lage kosten voor wegenbelasting (eur 68 per maand) en het is geen dure auto.
De bww, bentzine deed 600 km op een 55 litertank en kost aan wegenbelasting Euro 55 per maand.

De balans tot zover
Ik ben heel blij met de renault clio. Hij is pittig en toch voordelig in gebruik. Hij zit lekker en doet precies wat ik wil en heeft een luxe uitstraling vanbinnen. Hij heeft niet de ruimte van de bmw, is minder snel in de range van 100 tot 170. Uiteindelijk is dit niet hinderlijk omdat de clio zoals gezegt genoeg pit heeft. Daarnaast is de bwm door de brede banden erg gevoellig voor spoorvorming. Daar heb ik met de clio geen last van. Ik ben erg blij met de auto.
Ik zal de ervaringen hier neerzetten naarmate ik meer kilometers heb gereden.

N.B. In de beoordeling heb ik voor comfort en prestaties uitmuntend gegeven. Dit is wel rekeninghoudend met de auto uit dit segment.

10,0

PRIVATE LEASE Renault Clio