Renault Clio 1.4 16V Privilege (2002)

Uitvoering | Clio 1.4 16V Privilege |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Dag Clio
Na een comfort- en ruimte-arme Cinquecento en twee versies van Peugeots 106 (een spartaanse en één van de laatste modeljaren) konden mijn vriendin en ik onze eerst écht luxe auto betalen; De Renault Clio 1.4 16v Privilege.
Na een buitengewoon prettige en goede aflevering door Van Marwijk Leidschendam hebben we heel wat prettige momenten beleefd in deze Clio. De ruimte en het zitcomfort van deze kleine auto vallen heel erg mee. Wat vooral erg prettig is, dat hij met zijn op het eerste gezicht schamele 1400cc echt wel van wanten weet en toch redelijk zuinig blijft. Zeker de bochtige wegen in Zuid-Frankrijk werden met deze auto erg prettig bedwongen. Op de snelweg is hij bij 130-140 p/u op zijn best.
Bij een Renault is het altijd maar afwachten of je een betrouwbare auto koopt, maar gelukkig is er op de betrouwbaarheid van de Clio niet beknibbeld. Wij hebben in de anderhalf jaar die we deze auto hadden (en altijd op de voorgeschreven momenten in service), maar één enkel probleem gehad, en dat was een loszittend stekkertje waardoor de auto hortte en stootte. En ach, een airbaglampje, maar dat kwam door een overijverige puppy die onder de autostoel was gekropen en haar tanden zette in de draadjes (slopen kunnen ze heel stil).
De stoelen zitten, zoals eerder gezegd, heerlijk. Ze zijn goed gevormd en bijna 'sportief'. De bekleding, daar is minder goed over nagedacht. Wij hebben een versie met lichte bekleding en die is niet alleen vlekgevoelig, maar ook aan behoorlijke slijtage onderhevig.
Nu de hond wat groter wordt en er een kleintje op komst is, wordt de Clio echt te klein. Hoe graag we het ook bij een Renault gehouden hadden, ga ik toch terug naar mijn 'eerste liefde'. Ik vertrouw erop dat onze Stilo Wagon ons meer comfort zal bieden dan de Cinquecento destijds. Had het echter niet aan ruimte gelegen, waren er nog vele fijne kilometers gemaakt in deze Clio.
PRIVATE LEASE Renault Clio