Renault Clio 1.2 16V Billabong (2003)
Uitvoering | Clio 1.2 16V Billabong |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Verliefd op de kleur en het interieur besloot ik in november 2004 een groene Clio Billabong aan te schaffen. De auto had nauwelijks gereden en enkel als auto van een personeelslid van Renault Amsterdam dienst gedaan. De koop was snel gesloten nadat ik een proefrit had gemaakt.
De auto is comfortabel en vlot genoeg. Het verbruik valt me tegen (gemiddeld 1 op 14 bij normale rijstijl) voor zon kleine auto. Het comfort op de lange afstand en bij hoge snelheden zou ook beter kunnen. Door de korte wielbasis en de straffe afstelling is het geen kilometervreter. Boven de 140 km/u wordt de auto lawaaiig, wat voor zon kleine motor best goed is! De top van 170 km/u valt me tegen, zeker als je naar Duitseland gaat!
Het interieur is zeer mooi vormgegeven en hij is erg compleet. In mijn auto zit geen airco, wat een gemis is, maar verder heb ik alle opties. De stoelen zijn heel comfortabel. De radio/ cd met stuurbediening werkt zeer goed en levert een mooi geluid.
Kortom een zeer sportief autootje, ideaal voor gebruik op middellange afstand!
Vanaf het begin liep de auto niet mooi stationair en stotterde soms bij het optrekken of lage snelheden. Na maar liefst 3 maal terug brengen naar de garage (waarbij ik de auto minimaal een dag kwijt was) bleek dat de verkeerde bougies in de auto zaten. Alles is wel in garantie opgelost.
Het stekkertje van de startmotor liet los bij 28000 km. De dealer heeft dit verholpen onder garantie.
30.000 km beurt is uitgevoerd door een Citroën garage (geen dealer) voor ongeveer de helft van het bedrag dat de dealer er voor wilde rekenen + een gratis leenauto! De prijzen bij Renault zijn absurd!