Renault 19 GTX (1991)
Uitvoering | 19 GTX |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Dit is een verbazingwekkend fijne auto. Met de 1.7i motor is íe ook nog eens behoorlijk pittig en snel. Verder redelijk afgewerkt en comfortabel. Het meest in het oogspringend is dat hij in tegenstelling tot mijn vorige auto (opel vectra) geen roest heeft en de lak nog prachtig is. Veel mensen denken juist dat franse auto’s zo roesten, mijn beeld hiervan is volledig omgedraait.
Kortom een fantastische auto. Update 2006: kort nadat ik dit een fantastische auto vond brak de pleuris uit. Kort samengevat: ik heb m onlangs naar de schroot gereden.
Wat mankeerde er allemaal aan (alles kort na elkaar):
- lekke koppakking - synchro’s van bak kapot - fuseekogels kapot - stappenmotor defect - radiator lek enz. enz.
Drama auto! Zou er nooit meer een kopen! heb nu een fijne Sierra -zonder problemen!- gekocht! (zie review)
Nog geen bizarre problemen meegemaakt. Alleen is de dynamo defect maar dit valt gelukkig nog in de garantieperiode. Daarna ging alles kapot! (update 2006)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee