Porsche Boxster S (2010) #3

DE eerste indrukken

Tja, wat kan je zeggen van je eerste Porsche?
Apetrots natuurlijk. Gekozen voor een S, met cocoa-interieur en heel veel opties zoals, Bose-systeem, PCM, PDK, sport-chrono-plus, comfortseats met geheugen, Xenon, winterbanden enz. Opties zijn bij Porsche helaas niet goedkoop. De service is tot nu toe (Amsterdam) uitstekend.

De wagen in januari opgehaald, middenin de sneeuwstormen. Meteen veel plezier gehad van de winterbanden. In januari vanwege dit weer weinig gereden. Nu staan er 4000 km op de teller en is de grijns na elke rit moeilijk van mijn gezicht te halen. De wagen maakt indruk om zijn rust en comfort (vorige wagen een Z4, een stuiterbakkie). Even wat meer gasgeven of het aanzetten van de sport-modus ontketent een prachtig geluid en een dito acceleratie. De PDK werkt hier perfect aan mee. Dit weekend voor het eerst de launch-control geprobeerd. Een kwartier nadien zaten we nog nat te schudden van deze ervaring. Een spektakel die je maar beter niet kan herhalen op een drukke weg...

De wagen maakt een zeer degelijke indruk, geen rammels o.i.d. De kap is prima geïsoleerd en een hardtop is echt niet nodig in de winter (wagen staat in een verwarmde garage). Ritten met de kap open krijgen door het fantastische uitlaatgeluid een extra dimensie. Ik verheug me op de lente en zomer!