Porsche Boxster S (2005) #2

UitvoeringBoxster S
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

introductie en 16 maanden plezier

na een afscheid van onze 993 cabrio (verkocht aan ook weer een echte liefhebber) de rust genomen om te kijken wat de volgende stap zou worden:

1) Voorop stond dat ik moderner zou gaan rijden, de 993 is een fantastisch mooie Porsche maar heeft niet de meest geweldige wegligging op hogere snelheden.

2) Ook geen zin om enorm veel extra uit te geven dan de 993 prijs aangezien dit een plezier auto is

3) en als laatste: het moet een cabrio/roadster zijn.

Bij de introductie van de 987 Boxster was ik helemaal om, geweldige wegligging de looks van een echte roadster en gelukkig met de juiste koplampen. de 997 cabrio is een pracht auto maar rijdt niet het prijsverschil dicht door betere eigenschappen (juist niet) De opmerking dat je een Boxster rijdt klinkt al heel anders, als je daarna aangeeft dat je hiervoor een 911 hebt gehad. Het blijft een cliche dat de niet kenner Porsche uitademt met de 911.

De kenners weten wel beter (kan maar vast gezegd zijn voor alle reacties die gaan komen over kappers auto's en dergelijke...)

De Boxster gekocht in Moers net over de grens bij een Porsche dealer met 24 maanden approved garantie. Het is een bomvolle combinatie:

GT silver met cocoa kap en interieur
19 inch in GT silver
sound pakket
alarm
Verkorte schakelwegen
etc...

De Boxster is uitstekend afgeleverd, ben nogal een zeikerd...

Vorig jaar met de Boxster o.a. naar Le Mans classic geweest en genoten van de mooie rit en de velden vol Porsches daar. Voortreffelijke wegen met nauwelijks drempels...heerlijk!

Ook een aantal keren in de Eifel gereden en natuurlijk heen en terug de top getest, al 1 x boven de 280 gehad...270 haalt ie redelijk snel en de Boxster ligt dan nog zo enorm stabiel. Wat een verschil met de 993 (natuurlijk ook een genaratiekloof))

Kortom om te sturen op wegen zoals in de Eifel is ie fantastisch..PASM laat een lichte slip toe en dat maakt het rijden extra spanned en ook wel weer veilig. Nog steeds niet op de Nordschleife geweest...het blijft me afschrikken om hier door een andere malloot eraf gereden te worden.

Kon ik maar een keer zonder andere verkeer daar rijden..

Wat voor onkosten heb ik gehad de afgelopen 6.000km, een kleine beurt inclusief remvloeistof 890 euro en 2 nieuwe achterbanden (ivm een schroef in 1 van de banden) 750 euro. Stickerset en velgen spuiten was 600 euro bij elkaar. Onverwachte zaken zijn er niet, auto wordt goed warmgereden (+25km) heeft ook geen enkele lekkage en geen zichtbaar verbruik van olie (*automatische peilstok)

Volgende week zilveren gordels monteren i.p.v. de standaard zwarte en dan is ie helemaal af.

Helaas de afgelopen weken nauwelijks gereden i.v.m. de matige zomer, het voorjaar was goed en toen al enkele mooie ritten gemaakt met mijn dochters en vrouw (om de beurt natuurlijk)

De kleintjes vinden het ook echt fantastisch met het kapje omlaag.

Bij veranderingen zal ik een update geven, in februari ga ik de garantie verlengen en wordt ie weer op de approved punten gecontroleerd...

Accu

afgelopen weekend op zondag met het lekkere weer gereden, bij het thuiskomen gaf de accu plots niet thuis. Helaas geen Porsche approved garantie op de accu......

Dus vandaag op aanraden van Porsche dealer Bosch silver line accu gemonteerd en de accu kan weer 6 jaar mee. Vanzelfsprekend ook met behulp van de druppellader.

Verder gaat ie binnenkort naar de Truecollors in Den Bosch voor extra diepe leerbehandeling.

Verkocht

De Porsche is weg, er is een Land Rover Defender voor teruggekomen. De Porsche hobby wordt een aantal jaar uitgesteld, we rijden te weinig en de kids kunnen niet mee....dus een Defender!

7,5