Porsche 911 Carrera Coupé (2001) #2
Uitvoering | 911 Carrera Coupé |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
't hebben v/d zaak is niet het einde v/h vermaak!
Na genoeg te hebben gespaard kon ik mijn jongensdroom eindelijk laten uitkomen: ik kocht een gebruikte Porsche 911 (voor de kenners type 996 uit 2001). Omdat ik nogal voorzichtig ben heb ik veel gezocht en rustig rondgekeken voor ik besloot welk type en model het moest worden. Ik had geen zin de ellende van een ander te kopen en ik was bang door de verhalen over plofmotoren. Uiteindelijk heb ik voor de 996 met 3.6 motor gekozen, omdat deze een stuk betrouwbaarder is dan zijn voorganger met de 3.4 motor. Het is een carrera coupe geworden met een open dak.
De auto is schitterend, zowel qua uiterlijk als qua interieur. Voor zijn leeftijd heeft hij alle luxe die je je maar kunt wensen, zoals airco, cruise control, tiptronic, elektrische ramen en elektrisch dak, elektrische stoelen etc. Maar het belangrijkste is de geweldige wegligging en de machtige motor met 320 pk.
Toen ik de auto kocht stond er 85000 km op de teller en dit is inmiddels na 3 jaar 108.000 km. De onderhoudskosten vallen niet tegen, omdat er geen gekke storingen of zaken kapot zijn gegaan. Wel is het uitvoeren van een beurt of nieuwe banden natuurlijk wel duurder dan een normale auto.
Het verbruik is bij normaal gebruik ongeveer 1 op 9. Als je lekker doorscheurt kan je ook de 1 op 6 halen.
Het vinden van een geschikte verzekering is lastig, omdat het geen echte oldtimer is. Door een goede tip kon ik de auto wel allrisk verzekeren als oldtimer, waardoor het allemaal betaalbaar blijft.
Al met al blijft de Porsche 996 een prima aankoop en beleef ik enorm veel plezier aan het rondrijden in deze tijdloze en machtige sportwagen!

Porsche 911 3.6 CARRERA 4S Handgeschakeld - 1e lak - Schuifdak
- 2005

Porsche 911 3.8 Carrera 4S / Schuifdak / PCCM Plus / Carplay / Nette staat
- 2006

Porsche 911 3.6 Carrera Btw auto, Fiscale waarde € 8.000,- (€ 37.148,76 Ex B.T.W) DEALER AUTO Dealer auto
- 2004