Porsche 911 Carrera 4S Coupé (2013) #2
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
wat een geluk
Met een gezin met drie kinderen wellicht niet de voor de hand liggende keuze. Wat wat ben ik (zijn wij) er blij mee!
Voor de gezinsuitjes hebben we gelukkig ook nog een BMW 530d touring, maar dat is alleen voor nood ;-)
In de oriëntatie fase nog getwijfeld aan een cayenne Hybrid. Maar gelukkig toch gekozen voor deze 911.
Op een schuifdak en de "fuchs" velgen na, helemaal perfect.
Wij rijden er regelmatig met twee volwassenen en twee kinderen (10&9) mee rond. Heel goed te doen.
Porsche gekocht bij Porsche Centrum Leusden. Vriendelijk geholpen en presentjes voor de kinderen. Binnen twee weken brak de sluiting van de dashboardkast af. Is meteen zonder morren " onder garantie" vervangen.
Rijden:
Wat een geluid, wat een geluid, wat een imponerend geluid!
Ik heb er nu bijna 5000km in gereden, maar het went nooit.
Stoelen zitten geweldig.
In de sportplus stand pas doorschakelen bij de 8000 toeren, kippenvel.
Maakt de Porsche powerkit een verschil? Ik zou het eerlijkheidshalve niet weten, maar ik zou hem niet anders willen.
Ik maart ga ik met een vriend met de Porsche de bergen in, dan volgt een update.
Een minder positief punt: de bose geluidsinstallatie. klinkt in tegenstelling tot de motor heel vlak.
op vakantie
In de voorjaarsvakantie toch besloten om met mijn vrouw en twee kinderen (9&11) met de Porsche naar de wintersport in Oostenrijk te gaan en de BMW thuis te laten.
Nooit gedacht dat het kon en zou passen. De spullen van mij en mijn vrouw (incl. mijn skischoen) in de bagageruimte voor. De bagage van de kinderen en een rugtas op de hoedenplank. Alles mee wat we mee wilde nemen, dat was de voorwaarde anders zouden we de BMW nemen.
Wat een genot. En zelfs de kinderen helemaal blij. Eerlijkheidshalve had ik mijn stoel net een paar centimeter verder naar voren dan ideaal, maar nog steeds helemaal prima. Na de vakantie de eerste week er niet eens meer aan gedacht mijn stoel weer iets naar achter te zetten.
De wegen in de bergen, het terugschakelen voor de bochten, zelfs mijn vrouw begon het te waarderen!
Daarna nog een aantal dagen met een vriend naar Zwitserland. Tanken, sport+, gas in en in een zucht naar de 260, met iedere keer weer een zetje in de rug bij het schakelen.
Het heeft natuurlijk een lieve duit gekost, maar ik blijf erbij..... wat een genot!
Binnenkort maar weer eens de zomerbanden erop.
1 jaar verder
we zijn nu 1 jaar en 30.000km verder.
wat onderhoud aangaat geen problemen. 1 x storing met het derde remlicht. Dit is kosteloos verholpen door het Porsche centrum Leusden.
Mijn jongste zoon is 1 model kinderstoel gegroeid. Nu zit hij probleemloos in een Maxi-Cosi Rodi Air protect. Past prima op de achterstoel middels isofix.
Mijn oudste twee kinderen passen nog net achterin, maar dit zal het laatste jaar worden dat ik de auto als "gezinsauto" kan gebruiken.
Een echt nadeel van de auto wel opgemerkt. De portieren kunnen zich niet vanzelf vergrendelen nadat je de auto hebt verlaten en ontgrendelen automatisch als je iets uit het bagageruim moet hebben. Begrijp oprecht niet dat deze functionaliteit niet op deze auto zit.
Verder is het iedere dag enorm genieten! Wat ik volgend jaar ga doen weet ik nog niet. Wordt het een Taycan (zodat de kinderen er weer in gaan passen) of ga ik het geluid van de motor en alles wat erbij hoort toch te veel missen?
Wat er ook gebeurd, de verwezelijking van de droom om ooit een eigen 911 te hebben, kan niemand mij meer afpakken.....