Peugeot 807 Norwest 2.2-16V (2005)

Peugeot 807
Peugeot 807Peugeot 807Peugeot 807Peugeot 807Peugeot 807Peugeot 807Peugeot 807Peugeot 807 - interieurPeugeot 807 - interieurPeugeot 807 - interieur

Uitvoering807 Norwest 2.2-16V
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

De eerste kilometers

Na 9 jaar tevreden een 306 gereden was het tijd voor een andere auto.
Na lang gezocht naar een Peugeot 807 Norwest hebben we er een gevonden, bij ons in de buurt in Zoetermeer. De km-stand was onder de ton, 97000, dat was een voordeel. De auto had een paar storingen en het motortje van de bestuurdersstoelverstelling was kapot. Dat is allemaal helemaal verholpen en er zit geen enkel deukje in. We hebben gezocht naar de luxe Norwest-uitvoering omdat er ook een DVD-speler in het plafond bevestigd zit. Verder zijn de schuifdeuren elektrisch te openen met een knopje op de sleutel. Gescheiden klimaatregeling, elektrische spiegels/voorstoelen, cd-wisselaar, parkeersensoren achter, navigatiesysteem, xenonverlichting. Noem maar op. Voor een auto uit 2005 is dit echt compleet. Er zit een 2.2 benzinemotor in met 158 pk. Een zuiperd, dat wisten we al, en daarom hebben we ook een Peugeot 107 gekocht om het te compenseren. De wegenbelasting is ook niet om naar huis te schrijven, 80 euro per maand.

Deze revieuw wordt trouwens geschreven vanaf de achterbank. Ik ben namelijk 14 en mag dus nog niet rijden:(

We hebben de auto nu een week en het bevalt goed. De ruimte is onwijs groot. De beenruimte ook, alleen de steun voor de onderbenen erg slecht. Daar zijn wel een paar dingen op te bedenken. De stoelen in de achterste stand zetten of de middelste stoelen eruit halen en op de achterste stoelen gaan zitten. Verder kan je de stoelen alle kanten op draaien/verschuiven. Dat gaat makkelijk alleen de stoelen zijn erg zwaar. De voorstoelen zijn ook om te draaien. Picknickstand.
De motor is erg soepel, mijn vader wil niet hard optrekken omdat het anders 'een draaikolk in de tank' wordt. Hij heeft het een keer gedaan tijdens het testrijden en dan merk je wel dat hij erg geleidelijk optrekt, soepel, stil en best snel. We hebben het verbruik over de eerste keer tanken gemeten, 1 op 7.5. De auto is heel comfortabel, de stoelen zitten echt heerlijk. Zacht en goede steun in de rug. Het DVD-systeem werkt goed en vanaf de 3e rij kan je het scherm prima zien zodat als het nodig is je met 5 personen kunt kijken. Het ingebouwde navigatiesysteem is verouderd, maar heeft een makkelijk uit te vinden bediening. De cd-wisselaar is nog niet uitgeprobeerd, maar het audio-systeem is erg mooi. Je hebt voor twee lage tonen en hoge tonen, en helemaal achterin ook.
De achterste raampjes kunnen niet helemaal open, maar met zo'n hendeltje kunnen ze ongeveer 3 cm opengeklapt worden. Daar is ook een zonneschermpje omhoog te schuiven, net als op de 2e rij.

Je hebt een overvloed aan vakjes. Overal waar je kijkt kun je wel wat kwijt. Zelfs aan de zijkant van de voorstoelen zitten elastieken waarje een tijdschrift in kan stoppen.

Het is allemaal nog erg positief, misschien komt naar nog verandering in. Over de betrouwbaarheid valt nog niet veel te zeggen, al lees ik hier en daar dat het elektronische gedeelte van de auto vaak steken laat vallen. In een volgende update komt daar vast meer over.

Als er vragen zijn wil ik ze graag beantwoorden in de update en reacties zijn welkom. Foto's volgen.

7,5