Peugeot 607 2.2 HDI Pack (2003)
Uitvoering | 607 2.2 HDI Pack |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
In het najaar van 2004 was ik op zoek naar een nieuwe (lease) auto. Mijn gedachten gingen uit naar een Volvo V70, een Citroen C5 Break en een Peugeot 607. Alles automaat en ’met wat luxe’. Bij de laatste selectieronde liep ik aan tegen een ’koopje’ (model 2003) bij de Peugeot-dealer. Een 607 2.2. HDi Pack, automaat, ingebouwde GSM, leer, 17 inch velgen, kortom: een luxe auto. Ik was weliswaar niet van plan een diesel te gaan rijden, maar omdat ik ca. 30.000 km per jaar rijdt zit ik net op het omslagpunt van de leasemaatschappij.
Eerste ervaringen: het rijdt als een limousine! Mooi, goed verzorgd interieur, rustige motor met grote trekkracht en prettige wegligging. Wat minder is de ’jetlag’ tussen gas geven en werkelijk optrekken, iets waar de omvormer schuldig aan is. Die moet er voor zorgen dat de kracht van de motor gelijkmatig wordt verdeeld over de automatische versnellingsbak. Het heeft een beetje het effect van een boot: gas geven voordat je werkelijk weg wil rijden.
Een regelrechte afknapper is de ingebouwde GSM-telefoon. Na 4 of 5 keer proberen is de telefoon nog steeds niet goed. Ik ben voor de "andere kant" zeer ver weg en bijzonder moeilijk te verstaan. De dealer probeert er van alles aan te doen, maar tot nu toe zonder resultaat. Als ik eens wist wat ik er aan zou kunnen doen...
Ook minder is het feit dat ik met deze auto nu al de derde terugroepaktie achter de rug heb: ik ben de laatste tijd vaker in de garage geweest dan de afgelopen 2 jaar met mijn 406.