Peugeot 508 SW GT PureTech 225 (2019)

| Uitvoering | 508 SW GT PureTech 225 |
| Versnellingen | 8, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2019 |
| Jaar van aanschaf | 2021 |
| KM-stand bij aanschaf | 31.000 km |
| KM-stand laatst | 99.521 km |
Peugeot 508 love it it hate it.
Sinds de aankoop van mijn Peugeot 508 SW in 2021, toen hij 31.000 km op de teller had, heb ik hem nu naar bijna 100.000 km gereden. In die periode heeft de wagen zich in het algemeen bewezen als een ruime en comfortabele reisgezel, zeker voor een gezin met twee kinderen. We zijn inmiddels twee keer zonder problemen naar het zuiden op vakantie geweest, volledig beladen én met dakkoffer, waarbij het gemiddelde verbruik verrassend netjes rond 7,9 l/100 km lag.
Toch waren er doorheen de jaren enkele aandachtspunten. Zo heb ik meerdere keren olie moeten bijvullen tussen de onderhoudsbeurten, en moesten de frameloze ruiten twee keer hersteld worden. Daarnaast werd de alternatieve riem één keer vervangen. Het zijn zaken die niet dramatisch zijn, maar wel vermeldenswaardig.
In het dagelijkse gebruik schommelt het verbruik meestal tussen de 8 en 10 liter per 100 km. Verder merk je op de 19-inch velgen dat het rijcomfort iets harder uitvalt dan je zou verwachten. Daartegenover staat dan weer dat de auto een sterke, stabiele rijervaring biedt, veel laadruimte heeft en ook op lange ritten zeer aangenaam blijft.
Kortom: de Peugeot 508 SW is voor mij een ruime, stijlvolle en over het algemeen betrouwbare wagen gebleken, ideaal voor een gezin dat comfort en uitstraling zoekt. Ondanks enkele kleine minpunten overheerst duidelijk de positieve ervaring.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Peugeot 508 SW 1.6 HYbrid 225 Allure
- 2023

Peugeot 508 PSE 1.6 PLUG-IN HYBRID 360PK EAT8 FULL OPT
- 2023

Peugeot 508 SW 1.2 PureTech Allure Pack Business 130 PK | Automaat | Camera | Parkeersensor | Adaptive Cruise Control | Stoelverwarming | Navigatie | Climate Control | 1e eigenaar
- 2022

SUV of stationwagon: Peugeot 3008 SUV versus 508 SW