Peugeot 508 SW First Edition BlueHDi 180 (2019)

Peugeot 508 SW
Peugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SW

Uitvoering508 SW First Edition BlueHDi 180
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

het eerste jaar

De auto op 12 juni 2019 hagelnieuw in ontvangst genomen van de dealer na deze besteld te hebben in November 2018 "uit het boekje". Het is voor de dealer de eerste "first edition" SW die ze mogen uitleveren.

Nu dus een jaar verder en ik stap nog steeds met enorm veel plezier in de auto, en wat voor één!
Ja, hij is lager dan de voorganger en dat merk je bij instappen. maar als je zit, zit je als een vorst, omringd door mooie materialen, knopjes etc. met een futuristisch aandoende cockpit om je heen gebouwd, alsof je een schoen aantrekt. De donkerrode bekleding was een gok maar ben er enorm blij mee, het ziet er sportief/sjiek uit in combinatie met de grijs/groene lak.

Tot nu toe geen enkel minpunt en ook de hoofd- en voetenruimte achterin (waar nogal wat over te doen was bij de introductie) blijken voor medepassagiers geen enkel probleem te zijn. Nu is dit een SW dus achterin iets meer ruimte voor de hoofden. ;-)

Het enige minpunt, als ik die dan toch moet noemen: de auto is zeker niet zo zuinig als verkondigd in de boekjes: 1:21!) mijn gemiddeld gebruik ca. 1:16, verder kom ik niet! maar eerlijk is eerlijk: ik ben daar ook niet echt mee bezig.

Het vermogen is 180pk terwijl de voorganger 206pk noteerde. Maar ik merk daar niets van! De nieuwe reageert zelfs beter en directer dan het oude model.
Ook de wegligging (vooral omdat de auto lager is) is merkbaar beter.

En dan het kleinere stuur en de tellers erboven. Ik vind het een uitkomst en was er zeer snel aan gewend, even zoeken naar de zitpositie maar als dat is ingesteld: perfect!

O ja, toch 1 ding: de first edition heeft een mooie "houtnerf"laadvloer maar die is loeizwaar en de handgreep is daar niet op gemaakt (schiet eruit bij oplichten). Is prachtig maar totaal onpraktisch!

Tot nu toe geen storingen, kraakjes, piepjes etc. en minder "rij-geluiden" ..... ik ben een zeer tevreden man en zie uit naar de momenten dat ik weer mag instappen!

4,8

PRIVATE LEASE Peugeot 508

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens