Peugeot 508 SW Blue Lease Premium 1.6 BlueHDi 120 (2017)

Peugeot 508 SW
Peugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508 SWPeugeot 508Peugeot 508 RXHPeugeot 508 - faceliftPeugeot 508 - faceliftPeugeot 508Peugeot 508 SW

Uitvoering508 SW Blue Lease Premium 1.6 BlueHDi 120
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Eerste Peugeot

Mijn Zafira OPC had de geest gegeven, en ik moest dringend op zoek naar een nieuwe wagen.
Op 2dehands.be stond deze Peugeot van slechts één maand oud. Een redelijk basic model, maar wel met enkele aangename opties zoals zetelverwarming, navigatie, panoramisch dak, lederen bekleding en elektrische zetels.

Mijn gemiddeld verbruik is momenteel 4,8 al moet gezegd dat ik een rustige rijstijl erop nahoud..

Eerste indrukken
Wagen is comfortabel, maar minder dan ik van een Franse wagen had verwacht.
Motor is voor slechts een 1.6 te zijn voldoende maar ook niet meer.
Een week een auto en al twee storingen : watertemperatuurmeter bleef hangen op 90 graden, en dit na een koudstart. Ook heeft de navigatie al een crash gehad.

Update 6500 KM

Een paar duizend km verder een tweede korte verslagje.

De Peugeot is ondertussen een trouwe metgezel geworden voor lange afstanden (ritten van minstens 100 km enkel zijn dagelijkse kost).

De 508 begint hoe langer hoe meer te behagen. Een kleine 1600 diesel is een beetje krap, maar nu de motor wat losser komt, is het doenbaar. Voordeel is wel een zeer laag verbruik (snelwegverkeer rond de 4,5 l/100 km).

Zetels zijn goed, wegligging is een aangename verrassing, stilte ook.

Een actieradius van 1600 km is echt geweldig.

Op naar de volgende ervaringen!

7,5

PRIVATE LEASE Peugeot 508