Peugeot 406 Coupé Pack 2.2 HDI (2002)

Peugeot 406 Coupé
Peugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 Coupé - interieurPeugeot 406 Coupé - interieur

Uitvoering406 Coupé Pack 2.2 HDI
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

De belangrijkste reden waarom ik deze auto heb gekocht is zijn uiterlijk. Ik vind het één van de mooiste auto"s op de markt en kijk dan ook reikhalzend uit naar de 407 coupé. Waar ik in het begin een beetje aan moest wennen was het veercomfort, dat was in vergelijking met mijn vorige auto straffer. Omdat ik jaarlijks zo,n 35.000 km per jaar rijd moest het een diesel zijn. Een fijne motor, maar een 6 bak had naar mijn mening beter op zijn plaats zijn geweest. Een coupe brengt in de praktijk toch wat problemen mee, onhandige bagageruimte, slecht zicht naar achteren en nooit meer dan twee volwassenen aan boord. Maar voor de rest een fijne reis auto, waar je moeiteloos de hele dag in kan door brengen.
Het enige wat mijn stoort is het interieur. Ik heb een ontzettend mooi cognac lederen interieur, maar dat dashboard, helemaal verschrikkelijk. Het is verouderend, het kraakt en het navigatie systeem werkt langzaam en omslachtig.

Ik heb na bijna een ton nog weinig problemen gehad:
-Het navigatie systeem heeft is vervangen, viel vaak uit.
-Afstandsbediening centrale vergrendeling vervangen.
-Knipperlicht stengel vervangen.

Voor de rest eigenlijk niks, alles is zonder problemen onder de garatie vervangen. Dealer is erg coulant, twee manden na verstrijken van garantie navigatie systeem kostenloos vervangen, echt top.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee