Peugeot 406 Coupé 2.2-16V (2002)

autoreview

Peugeot 406 Coupé 2.2-16V (2002)

Signalement

Uitvoering406 Coupé 2.2-16V
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf84.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik heb met veel plezier mijn (tweede) 306 van 76.000 km naar 140.000 gereden. Omdat ik op 40 km van mijn werk woon wilde ik een comfortabele en wat grotere auto. Ik ben 1.93 m lang en zat toch wat krap in die 306. De logische opvolger zou de 307 zijn maar die vind ik niet echt mooi. Het is toch echt zo’n standaard gezinsauto (en ik heb geen kinderen). Ik had nog wel even kunnen doorrijden in mijn 306 totdat mijn oog viel op de 406 Coupe. Het was toen gelijk duidelijk dat mijn 306 aan onmiddelijke vervanging toe was. Na een tijdje zoeken heb ik een 2.2 liter Premium uit 2002 gevonden, in mooi grijs. Tot nu toe bevalt de auto super! Ik rijd er elke dag weer met veel plezier in. Nog geen storingen. Het vermogen is met 160 pk wel lekker. Ik heb bewust geen 2.0 liter gekocht omdat dat echt te weinig vermogen is bij deze auto.

26-07-2007
Ik heb nu, in iets meer dan een jaar, 34.000 km gereden in mijn coupe 406. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over het comfort en de betrouwbaarheid.

PROBLEMEN

Tot nu toe heb ik er nog geen problemen mee gehad. Hij moet binnenkort wel naar de garage in verband met een terugroepactie.

16-11-2006
Terugroepactie actie: De dealer heeft er nieuwe motor management software ingezet.

26-07-2007
- Kleine beurt.
- Distrubutieriem vervangen bij 114.000 km.
- APK (geen problemen)
- Airco koelde niet meer, een slang was lek. Laten repareren voor € 80.

28-08-2007
Terugroepactie actie: modificatie van de carterventilatie.

18-12-2007
- Grote beurt
- Eind- en middendemper uitlaat vervangen

4,8
  • Betrouwbaarheid
    5
  • Prestaties
    5
  • Comfort
    5
  • Kosten
    4
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens