Peugeot 308 XS 1.6-16V VTi (2008)

Peugeot 308 XS 1.6-16V VTi (2008)

Uitvoering308 XS 1.6-16V VTi
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

De nieuwe Shortleaser...
Besteld een 308 XT 1.6 THP automaat, echter door een foutje in eerste instantie deze turboloze 1.6 automaat geleverd gekregen.

Over het model zijn al diverse reacties te vinden op het formum, ik zal me beprerken tot mijn eigen mening, in de juiste uitvoering kan dit een stoere verschijning zijn, in deze is de 308 dat dus niet naar mijn mening.

Niet alles is in kleur meegespoten, de standaard achterbumper kan mij niet bekoren en het gemis van het panoramadak spelen daarin een grote rol.

van binnen ziet alles er helemaal prima uit, alles zit op de juiste plek, goede stoelen en mooie materialen.

De juiste zit voorin is door mij snel gevonden, achterin is de ruimte voldoende voor deze klasse.

De standaard audio incl. MP3 werkt prima verder zitten er wel wat comfortverhogende zaken als een gekoeld dashboardkastje, automatische verlichting, regensensor, CC en ECC in.

Kortom het plaatje kan kloppen maar voor mij is dit niet de uitvoering zoals ik voor ogen had, hetzelfde geldt voor de motor, deze 1.6 komt mee met het verkeer, wil je echter even snel invoegen moet er flink worden teruggeschakeld en toeren gemaakt worden, vervolgens zit je met een hoop herrie maar gebeurt er weinig.

Te weinig koppel maakt het de motor en automaat best moeilijk. Ook houdt de motor in op een koude start, wordt afgedaan als een kwaaltje van deze motor. Het ziet er alleen niet uit en automaat die rijdt alsof iemand niet kan schakelen....;-)

Kortom ik heb van jan-juni deze auto gereden maar hij kan mij niet bekoren. Zowel qua uitvoering als motorisering.

De review van de THP turbo uitvoering voer ik ook maar even in, dat is een ander verhaal.

PS de foto\'s zijn niet van mijn auto, het is echter wel dat type en kleur.

veel zekeringen kapot oa diverse malen op
-interieur verlichting
-lader cq 12v aansluiting