Peugeot 308 SW XS Premire 1.6 VTi (2009)

autoreview

Peugeot 308 SW XS Première 1.6 VTi (2009)

Signalement

Uitvoering308 SW XS Première 1.6 VTi
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf86.435 km
KM-stand laatst122.029 km
Lezerswaardering: 31%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaringen

 • 88.977 km

Wij waren op zoek naar een privé auto (2e auto naast de lease auto) en i.v.m. gezinsuitbreiding was het een eis dat er 3 kinderzitjes in de auto gemonteerd moesten konden worden. (Maxi-Cosi, een groep 1 en een groep 2/3 zitje) en verder moest deze wagen ook een caravan van 1300KG kunnen meenemen.
Verbruik is gezien de km's wat minder van belang, echter betrouwbaarheid en vaste kosten wegen wel degelijk mee.

Na in eerste instantie naar het grote stations zoals ford mondeo en de 508 te hebben gekenen ook het ruimte wagen aanbod (MPV auto's) bekeken. echter liepen we bij een Peugeot dealer binnen die ons wees op een 308 met een flexibel stoelsysteem.
In de 3008 passen wellicht wel 3 zitjes maar niet gemakkelijk, net als in de Ford en de Mondeo.

In vergelijking met een Grand Scenic en een 5008 is deze auto duidelijk lichter en dus minder wegenbelasting, waarbij we de middelste stoel achterin kunnen monteren en dus vrij snel kinderen en de maxi cosi kunnen inladen.

Via de ANWB site de (te verwachten) autokosten bekeken en deze lijken redelijk voor een auto van dit formaat.

In december 2014 de knoop doorgehakt en de auto gekocht

Ik ben specifiek niet voor de turbo uitvoering gegaan i.v.m. de vele problemen die je hierover leest. maar voor de rustige (of sloom als je het zo wilt noemen) turbo loze 1.6

De Peugeot bij een officiële dealer (Nefkens) gehaald met garantie.
Dat was ook maar goed ook, omdat de airco en de accu reeds gerepareerd / vervangen zijn. Goede garantie is dus ook wat waard.

Na een paar duizend km kan ik wel het e.e.a. vertellen. Zomaar wat puntjes:

Het zicht in de buitenspiegels is minder omdat deze ver naar achteren geplaatst zijn kijk je vaak tegen je mede passagier aan.

De vering is erg zacht, maar ik was dan ook een GT line Megane gewend, dus het is echt wennen als je overstapt, voornamelijk in de bochten, niet vervelend, maar duidelijk anders.

De caravan trekt hij subliem zonder problemen (in NL) ligt er als een huis achter. VEEL beter dan de Megane

Tot zo ver... het verbruik kun je teruglezen in de verbruiksmonitor, meerdere updates komen wanneer er wat meer kilometers zijn gemaakt.

3 jaar later

 • 107.303 km

Ondertussen een flinke tijd verder, echter niet zoveel km's.

Gem. verbruik ligt rond de 1:12 (incl. de caravan km's) en veel stadsritjes.

Naast het standaard onderhoud (bandjes) de afgelopen 3 jaar de volgende gebreken gehad:
De kachel werd niet meer warm, dit blijkt een bekend probleem te zijn van een 308. Omdat de auto nog steeds goed bevalt en omdat dit voor de winter opgemerkt werd heb ik deze laten vervangen.
Verder laatst een "emissie" storingslampje gehad. Bleek een kapotte bobine en een nokkenas electro klep.

Met +/- 500 euro onkosten naast de standaard beurten ben ik nog steeds zeer tevreden.

De auto lust verder wel een flinke slok olie. (+/- 1:5000) dit blijkt ook "normaal" te zijn bij deze BMW motoren. mijn schoonvader heeft de hatch en deze heeft hetzelfde probleem. ik heb dit ondertussen "afgekocht" met een mypeugeot card. Op zicht wel een goede deal want je krijgt ook wegenwacht Europa en APK met deze card.

Gezien het feit dat deze auto nu niet veel meer afschrijft en we erg weinig km's maken houden we m nog even!

Afscheid

 • 122.029 km

Na een mooie periode kunnen de kinderen nu naar een kleiner zitje / geen zitje en hebben we de auto ingeruild omdat we geen 7 zitter meer nodig hebben. Achteraf gezien hebben we erg weinig problemen met deze wagen gehad en ook een lage afschrijving. Al met al een goede keuze voor onze gezinssituatie waarbij ik moet toegeven dat we de afgelopen 5 jaar niet al teveel km's hebben gemaakt.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Peugeot 308

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens