Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk Premium (2007)

Peugeot 307 SW
Peugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk Premium
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Eind 2006 was mijn vorige auto, ook een Peugeot 307SW, aan vervanging toe. De ervaringen met deze auto waren erg positief. Erg ruim en comfortabel.
Ik heb rondgekeken voor andere auto's waaronder een Renault Grand Scienc, Volkswagen Touran en een Opel Zafira.
De criterea waarop ik geselecteerd heb waren: de ruimte (7 zitplaatsen en voldoende bagageruimte om een testinstallatie mee te kunnen nemen zonder inklappen achterbank), het rijconformt (belangrijk bij 65000 km/jaar), de aanschafprijs (ivm bijtelling) en de leaseprijs.
De Renault viel af omdat de bagageruimte te klein was, de Volkswagen viel af omdat ik deze niet lekker vond rijden (reed als een kart vond ik) en omdat de aanschaf- en leaseprijs te hoog waren (zeker bij de 7 persoonsversie). En de Zafira viel af omdat deze niets extra's bood ten opzichte van een Peugeot en een stuk duurder was.
Omdat het aanbod van Peugeot erg gunstig was en met daarbij de goede ervaringen van de vorige auto, hebben mij doen besluiten weer een Peugeot aan te schaffen. Ik heb de Premium versie gekozen omdat deze voldoende opties bood. Omdat bij de vorige auto de 90pk motor voldeed bij normaal gebruik in Nederland, heb ik weer voor een 90pk motor gekozen. Bij deze auto was het wel een ander type, de 1.6 HDiF motor.

Ervaringen na meer dan 200000 km.
De ervaringen met deze auto zijn erg positief. Deze motor is in vergelijking met de vorige 2.0HDI motor een stuk levendiger, zuiniger en stiller. In de 90pk versie is het geen snelheidsmonster, maar bij normaal gebruik in Nederland voldoet deze prima. Ook rijden in Duitsland met 150 - 160 km/h gaat prima. Wel gaat bij snelheden van 130 km/h en meer het verbruik sterk naar boven.
Het comfort van de auto is goed, lekker stil en voldoende ruim. De minpuntjes zijn: de niet traploze verstelling van de stoelleuningen en de gebrekkige reactie van de Climat Control. De ingestelde temperatuur is meer een indicatie als een daadwerkelijke goede instelling.
Ik heb geen bijzondere gebreken gehad met deze auto. Buitenom de beurten ben ik alleen bij de garage geweest voor zaken als lampjes, ed. Ook ben ik bijzonder te spreken over de goede service van de dealer, van Hunnik Veenendaal.

Deze auto wordt binnenkort vervangen door een Citroen C4 Grand Picasso, de kinderen zijn wat groter en hebben meer ruimte nodig en zeker met de Anniversaire uitvoering een interessante aanbieding. Ik hoop dat ik met die auto ook weer zoveel comfortabele kilometers zal rijden als met deze auto.