Peugeot 307 Griffe 2.0 16V (2005)
| Uitvoering | 307 Griffe 2.0 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Vanaf dag 1 een fantastische auto!
Ik heb de nieuwe 103 kw/143 pk 2.0 16v in de auto liggen. Deze motor komt helaas niet voor in de overzichten van autoweek.nl. maar ik heb wel cijfers gevonden over acceleratietijden en max topsnelheid op peugeot.nl maar deze lijken niet te kloppen. Dik 1.1 seconden sneller naar de honderd lijkt mij vrij stug met 5 pk meer tov vorige model?! Maar snel is die hoor! Onder de 9 seconden naar de 100 haalt ie wel maar 8 lijkt mij overdreven...
De opgegeven topsnelheid van 205 wordt probleemloos gehaald, in Duitsland zal ik hem nog eens een keertje echt uit testen want ik denk dat 215-225 (op de teller) zeker haalbaar is.
Verder ziet de auto er van binnen en van buiten gewoon mooi uit (17 inch lmv, leer, regensensor, lichtsensor, koplampsproeiers - prachtig gezicht - , verder verwarmde stoelen, 6 cd-wisselaar, kleur gris sidobre etc.). Binnenin heb ik de nieuwe rd4 radio (met zilveren knoppen) en de nieuwe gescheiden airco en dat was toch wel een kleine verrassing als je er vanuit gaat dat je de enkele zone klimaatregeling denk te bestellen. En hij bevalt goed!
Verder zit er ook een nieuw display midden op het dashboard en dat is een hele verbetering tov vorige schermpje, zon erop is nu geen enkel probleem meer voor de afleesbaarheid ervan.
Kritiek hoort ook bij een review;
de standaard speakers zijn gewoon te slecht voor woorden.
Het leverde mij zoveel hoofdpijn op dat ik ze dus ook zo snel mogelijk heb laten verwijderen. Vervolgens heb ik er een paar echte speakers met bijbehorende subwoofer in laten plaatsen. Mooie versterker erbij en het geluidsplaatje is compleet, en fantastisch geluid natuurlijk! Weg hoofdpijn!
geen, en dat is maar goed ook met 5500 km op de teller :-)
nadeel: benzineverbruik van 1 op 9 valt wat tegen, maar goed moet ik maar wat rustiger rijden...