Peugeot 3008 HYbrid4 2.0 HDi Blue Lease (2012)

Peugeot 3008
Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008

Uitvoering3008 HYbrid4 2.0 HDi Blue Lease
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Een Peugeot... NOOIT! (dacht ik) en dan ook nog wi

• 500 km

Voor mijn werk mocht ik een auto uitzoeken; keuze vrij, mits wel zakelijk.
Bij het maken van mijn keuze speelden een aantal aspecten:
1. Vanwege de gezinssituatie moest dit hoe dan ook een ruimere auto zijn. 3 kleine kinderen (2 in stoeltje en 1 in Maxi Cosi).
2. Beperkte fiscale bijtelling, want ik heb een hekel aan geld naar de fiscus dragen
3. Budget van werkgever

Mijn eerste gevoel zei dat ik moest kijken naar de Skoda Superb Combi; een lel van een auto en erg mooi. Deze paste redelijk goed in het plaatje. Nadeel van de auto vond ik wel de beperkte dieselmotorisering bij de 20%-bijtelling versie.

Bij verder zoeken kwam ik uit op een tweetal andere mogelijkheden met maar 14% bijtelling: De Prius Wagon en de Peugeot 3008 Hybrid4.

Een proefrit met de Toyota en de Peugeot was zo geregeld. (Toyota Mengelers Sittard en Peugeot Maaspoort Roermond)
Omdat mijn eerste lichte voorkeur uitging naar Toyota (wegens betrouwbaarheid en vorm van carrosserie), gingen we eerst met de Toyota rijden.
Bij instappen in de Prius vielen me een aantal zaken direct op.... het interieur vond ik ietwat goedkoop aandoen, tegelijk zitten er veel gadgets in, Wagon heeft veel ruimte. Voor de kinderen meer dan genoeg plaats. De stoelen vond ik tegenvallen.
Al rijdend had ik al snel zoiets van.... mwah... dit is toch niet wat ik wil. De Prius vond ik vrij rumoerig bij wat stevig doortrekken en ik vond de auto erg kunstmatig aanvoelen.

Vervolgens naar Peugeot;
Ik kon daar proefrijden met een 508 hybride. De 3008 was toen niet beschikbaar als hybride.
Qua interieur vond ik de 3008 direct een stuk mooier dan de Toyota. Wel is de ruimte flink kleiner (vooral bagageruimte). Maar de stoeltjes en de maxicosi pasten perfect naast elkaar, dus de eerste stap was genomen. Bovendien zaten de stoelen erg goed.
Rijdend met de 508 hybrid viel me direct op hoe prettig de auto rijdt; je merkt vrijwel niet dat je met een hybride rijdt, de motor is echt krachtig en doet zijn werk in stilte. Elektrisch rijden ging eveneens erg fijn.

Een bijkomend (klein) voordeel is dat je de 3008 ook als 4wd kunt rijden.

De proefritten maakten me dus snel duidelijk wat het moest worden...

Begin november was het dan zover; de auto werd door Maaspoort geleverd. In Roermond was het de 1e 3008 Hybrid4 die ze uitleverden. Het had hun veel moeite gekost om zo snel (binnen 1 maand) ene te kunnen leveren.

ERVARING na 500 km.
De auto zit perfect, de wegligging is goed, er is altijd voldoende vermogen, is voldoende groot voor ons gezin, en is voorzien van een fijne geluidsinstallatie met navigatie en blue tooth, dagrijverlichting, parkeersensoren voor en achter, goede automatische airco en een heel groot opbergvak in de middenconsole (gekoeld).
Het verbruik valt me wat tegen; ik gebruik meestal de automatische stand, waarin de auto de meest verbruiksgunstige manier van versnellen uitzoekt. Ik haal er een 1 op 15 mee. En dan probeer ik de verbruiksmeter toch vaak binnen het ecobereik te houden.
Het is nu een sport aan t worden om het verbruik te laten dalen.
Een ander minder punt vind ik de gerobotiseerde bak; hij schakelt soms op onlogische momenten en tussen de 90 en 100 "zoekt" hij regelmatig zijn versnelling (dan switcht hij dus vaak). Overigens is dit vooral het geval in de stand "automatisch". In de sportstand is dit veel minder het geval.
Qua uiterlijk van de auto zijn de meningen sterk verdeeld. Het is in ieder geval een behoorlijk opvallende auto en zeker geen 13 in een dozijn ontwerp. Maar eerlijk is eerlijk, de Prius Wagon (die ik als directe concurrent zie) ligt beter op het netvlies. Tegelijk vind ik de Peugeot een stoerder uiterlijk hebben.... Ach, gewoon een kwestie van smaak. Bij mij heeft de rijbeleving gewoon een sterke doorslaggevende factor gegeven.

Kortom: Mijn eerste ervaring is zeer prettig, maar dat zal iedereen met een nieuwe auto hebben vermoed ik.

9,5

PRIVATE LEASE Peugeot 3008

Praat verder op het forum