Peugeot 3008 GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)

Peugeot 3008 GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)

Uitvoering3008 GT-line 1.2 PureTech 130
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Comfort met een grote C

Inmiddels 100.000 km op de teller dus voldoende ervaring om een review te schrijven.

Mijn voorgaande auto’s waren allen van Duits fabrikaat maar nu kon ik een lease auto uitzoeken en het budget liet een Duitse rakker niet toe dus deze fransoos. Ik heb de auto gekocht op advies van een collega, heb geen proefrit gedaan en ook niet in het echt gezien. Was zo teleurgesteld dat het geen Duitser kon zijn dat ik de lijst heb afgevinkt en besteld bij de leasemaatschappij.

Het is een 3008 1.2 puretech met 130 en 220 nm. Opties: GT line, 19 inch, afneembare trekhaak, focal audio, en een mooiere witte lak…

De auto rijdt als een zonnetje, voldoende vermogen als je normaal sportief wilt rijden, erg stil, koersvast en heel comfortabel. Focal audio systeem is onontbeerlijk in mijn mijn ogen en is echt perfect, stuurtje is lekker klein en is heel prettig. De 8 traps automaat is ook heel fijn alleen kan ie bij het wegrijden wel eens traag zijn. Het verbruik is bij lage snelheden heel erg laag (1:20 bij 100 km/h) ga je naar 130+ dan wordt het een erg dorstige V8. Gemiddeld verbruik is 1:14, ben een doorrijder. Stoelen zitten perfect, in mijn 4 serie en 3 serie had ik na 2 uur last van m’n rug in deze stoelen geen centje pijn. Komt misschien ook door de hogere zitpositie alhoewel je de stoel wel fors naar beneden kunt zetten.

Auto is ruim voorin, kofferbak is groot, voor de achterpassagiers is er beperkte beenruimte. Het touchscreen gebeuren is een beetje traag maar niet hinderlijk, 2 telefoons op de Bluetooth kan ie niet goed handelen.

Zo’n 1.2 cilinder blokje met 130 pk is verassend sterk, met 4 man, vol bepakt en een aanhanger met 2 motoren zijn we over de splugenpas naar Italië gereden, wel even werken richting de top maar uiteindelijk prima.

Geen enkel probleem gehad, laatste 20,000 iets meer olieverbruik, daarvoor alleen tijdens de onderhoudsbeurten.

In januari 2024 gaat ie eruit, ik zal
Deze comfortabele en toch sportief uitziende kompaan missen. De volgende eigenaar krijgt er een fijne auto aan.

PRIVATE LEASE Peugeot 3008