Peugeot 3008 Blue Lease 1.6 HDiF (2010)

Peugeot 3008 Blue Lease 1.6 HDiF (2010)

Uitvoering3008 Blue Lease 1.6 HDiF
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

De eerste kilometers

• 175 km

Vandaag was het zo ver, eindelijk de 3008 ophalen in de kleur Blanc Narcé.
Was even afwachten maar de kleur bevalt mij prima.
Ook de eerste kilometers bevallen mij erg goed. Wat opvalt is vooral het goede zicht en de fijne zit positie. Ben de stoel nog wel aan instellen om de beste positie te vinden. Tevens valt mij het goede zicht via de spiegels op.
Tot zover, wordt vervolgd.

Vervolg

Na de eerste kilometers hierbij een wat reëler verslag.
De auto blijft verbazen. De op voorhand kritische pers heeft het niet echt bij het rechte eind gehad v.w.b. het uiterlijk. Inmiddels heb ik vele reacties mogen ontvangen dat de auto in levende lijve echt wel mooi is. Maar natuurlijk smaken verschillen.

Qua rij eigenschappen is het een prima reisauto, je stuurt heerlijk over de snelwegen maar ook op de provinciale wegen met de nodige bochten rijd hij prima. Neiging tot overhellen heeft hij totaal niet dit komt mede doordat hij vrij stug is afgeveerd. Niet echt herkenbaar voor een fransoos, maar zeker niet onprettig. De stoelen en middenconsole zien er overigens ook mooi uit en zijn ook functioneel ingedeeld.
De deelbare achterklep is toch wel erg handig voor het inladen van spullen, als je hem niet hebt weet je niet dat je hem mis. Ik heb er toch regelmatig gemak van.

De geluidsinstallatie is ruim voldoende en de carkit is inderdaad wel voor verbetering vatbaar. Hij is niet onbruikbaar maar er is wel een storende ruis hoorbaar.

Het opgegeven brandstof verbruik ligt toch wel wat hoger, dit zal ik eens wat beter bijhouden.

Enige min puntje is de werking van de hill assist. Deze werkt alleen handmatig, even mee terug geen naar de dealer.

Over het geheel blijft het voor mij een heerlijke auto met prima eigenschappen.

PRIVATE LEASE Peugeot 3008