Peugeot 3008 Allure 1.2 PureTech 130 (2017)

Peugeot 3008 Allure 1.2 PureTech 130 (2017)

Uitvoering3008 Allure 1.2 PureTech 130
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2019

Comfort

Het comfort van de 3008 is top. De stoelen zitten perfect, de wind en banden hoor je nauwelijks. Mede door de gelaagde zijruiten, deze komen i.c.m. de Focal audio.

De vering is sportief comfortabel en zeker niet stoterig ondanks de 19"velgen.

In auto bladen lees ik nog steeds dat ze moeten wennen aan de i-cockpit van Peugeot. Als verwend autorijder had ik helemaal geen moeite mee. Stuur lekker klein en laag. Je kijkt over het stuur op je dashboard. Hierdoor zie je meer dan als je door je stuur moet kijken, perfect.

Het dashboard is in te stellen in een aantal mogelijkheden. De schermen in kleur zijn zeer mooi en goed te zien. Het hele interieur is erg mooi afgewerkt en ziet met de aluminium en stof luxe uit.

Een zeer doordacht systeem is de dorpel onder de deuren. Deze houdt de dorpel schoon zodat je broek nooit vies wordt.

De motor is top, enorm koppel en zeer zuinig. Met aardig wat files richting werk is het verbruik 6 liter per 100 km in de winter en 5.5 liter in de zomer. Als je een lang stuk op de snelweg rijdt is het verbruik 5 liter(1 op 20)

2 jaar 3008 rijden

Sinds 2 jaar rijden wij een 3008 Allure van 2017. Gekocht met weinig kilometers, 24.000. Wij hadden in het buitenland een Opel Grandland X diesel gereden. Wij waren hiervan onder de indruk, goede prestaties en ruimte voor 2 volwassenen en 2 kinderen met bagage.

Dus toe de Seat Leon teveel elektronische kuren kreeg was het tijd voor andere familie auto.
Daar wij met zijn 2en deze auto gebruiken wilde ik graag elektrisch verstelbare stoelen met geheugen. Ik ben altijd een week bezig voordat ik mijn plekje weer gevonden heb. Maar memory stoelen is een uitkomst, knop indrukken en je favoriete positie wordt ingesteld.

De 3008 is uitgevoerd met Focal audio, achteruitrij camera en 360 graden camera, en stoelverwarming.

Voor het proefrijden nog niet overtuigd van de "grote" 1.2 liter 3 cilinder. Wilde eigenlijk een diesel voor het koppel. Maar toen wij erin gingen proefrijden was ik enorm verbaasd over het grote koppel en de acceleratie.

De teller staat nu op 45.000. Tot nu toe alleen een olie met filter beurt gehad bij de Peugeot dealer. De dealer waar we kochten gaf nog een beurt voor we de auto meenamen. Volledige uitleg van de beurt met foto verslag van de staat van de onderdelen. Helaas wonen wij te ver weg van deze dealer want in de Randstad kennen een aantal dealers het woord klanten service niet. Ongelooflijk hoe sommige bedrijven horkerig met hun klanten omgaan.

Olie verbruik is nihil en de kwaliteit vind ik goed. Het enige wat kapot wat kapot is gegaan is de keyless entry aan de passagiers kant. Deze is vervangen onder garantie.

Dit najaar moet de auto een grote beurt hebben, ik zoek alleen nu nog een klant vriendelijke dealer.

PRIVATE LEASE Peugeot 3008