Peugeot 3008 Active 1.2 PureTech 130 (2019)

Peugeot 3008
Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008 (2016)Peugeot 3008 (2016)Peugeot 3008 (2016)Peugeot 3008 (2016)Peugeot 3008 GTPeugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008 (2016)Peugeot 3008 (2016)Peugeot 3008 GTPeugeot 3008Peugeot 3008

Uitvoering3008 Active 1.2 PureTech 130
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Net niet

2 jaar geleden liet ik mij overtuigen over te stappen van mijn geliefde 525 touring naar een zuinige, full operational lease Peugeot. In theorie klopte de overstap. Qua verbruik, onderhoud verzekering etc rij je ietsie goedkoper dan 10 jaar oude BMW.

Toch begonnen na 2 weken de eerste weken de eerste kleine ergernissen te verschijnen. Bij iedere keer tot bijna stilstand te remmen piepen de parkeersensoren luid om te waarschuwen alsof je tegen een muur gaat aanrijden. De 8 versnelling automaat bak weet nog steeds niet op hij in de 7e of 8e versnelling moet gaan rijden. De kopsteun is niet te verstellen waardoor mijn vrouw niet meer in de auto wil rijden omdat het ding de hele tijd in de nek duwt. Het licht van het digitale dashboard is niet in te stellen waardoor lange ritten in de nacht niet echt plezierig zijn.
In de 2 jaar is overigens geen enkel probleem opgelost en afgedaan als “tja dat is een typisch Peugeot ding” afgedaan.
Als kers op de taart is het reinigen van de airco faliekant fout gegaan waardoor de auto rook alsof er 38 flessen wc verfrisser in leeg waren gespoten. Nog steeds ruik je dit bij warmte en gebruik van airco.

Positief: rijden in Duitsland bij rond de 140. Super snel werkende stoelverwarming. Mooi interieur.
Maar de eindconclusie blijft voor mij. Nooit meer een Peugeot en wellicht nog belangrijker nooit meer een geleasde auto.

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Peugeot 3008

Praat verder op het forum