Peugeot 207 SW XS 1.6-16V VTi (2008)

Peugeot 207 SW
Peugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 SWPeugeot 207 CCPeugeot 207 CCPeugeot 207 CCPeugeot 207 CCPeugeot 207 CC

Uitvoering207 SW XS 1.6-16V VTi
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na 5 jaar moest de Clio van mijn vrouw vervangen worden. Helaas was dat niet altijd de meest betrouwbare auto. Relatief veel problemen mee gehad.

Gezien haar hobby en de geboorte van onze kinderen was het de bedoeling dat de auto een slag ruimer zou worden dan de Clio. Een tijd lang rondgekeken naar de diverse opties, maar we tegelijktijd willen we ook proberen de bijtelling te drukken.

We kwamen uit op drie opties. De Skoda Fabia Combi, Renault Clio Estate en de Peugeot 207 SW. De Skoda viel al vrij snel af. Goed gebouwd, maar helaas niet meer de leuke combi die de eerste generatie Fabia wel was. De Clio, veel auto, leuke 1.2 turbo, maar de zitpositie is nog steeds voor verbetering vatbaar (op de bok zitten) Uiteindelijk is de keuze op de 207 gevallen. Heerlijke stoelen, goede diepe zit in de auto en dankzij de SW uitvoering voldoende ruimte om het e.e.a. mee te nemen. Goed natuurlijk niet te vergelijken met de ruimte van onze privé Mondeo, maar ik ben postief verrast!

De 207 zelf.
Wegligging: Strak en comfortabel. Samen met Ford maakt Peugeot al jaren zeer goed rijdende voorwielaandrijvers. Ook de 207 is geen uitzondering. De stuurbekrachting is soms te licht en soms weer iets te zwaar (snelweg) maar het onderstel is top. Met veel plezier te rijden hoewel het gewicht van de 207 in bochten wel te voelen is.

Motor:
Gekozen voor de 1.6 16v. Als het budget er voor is kan in deze combinatie absoluut aanbevelen. Heerlijk soepele moter. Geen strepentrekken gezien het gewicht van de 207, maar soepel en snel genoeg.

Comfort:
De "sport"stoelen van de XS zijn echt super. Samen met het glazendak gaf dit de doorslag om voor een XS te kiezen. Stevige zit, goede steun.
Stuur gelukkig met leer bekleed is naar mijn gevoel een tikje te groot. Ligt verder prima in de hand.
Afwerking interieur is met sprongen erop vooruit gegaan. Voelt degelijk aan.
Radio/MP3 klinkt voor een fabrieksradio prima. Een aanrader. Zeker met de aux ingang is het icm een MP3 speler een prima combinatie.

We zaten te dubben of we een iets grotere motor wilden (1.6 vs 1.4) of climate control. Het is de motor geworden. Hoewel we geen spijt hebben van de motor, is de handmatige kachelbediening toch verkeerde zuinigheid gebleken. Ja het is een luxe, maar na 5 auto's met climate control is dit toch een duidelijke stap terug. We blijven draaien. Goed om in onze achterhoofd te houden bij de keuze van een volgende auto.

Ervaring na 6000km.

We zijn er tevreden met deze keuze. Onvoorstelbaar wat een slag deze generatie "kleinere"auto's hebben gemaakt. Erg volwassen geworden en persoonlijk vind ik het verschil qua rijden en en comfort t.o.v. de grotere klasse (Focus, Astra)klein aan het worden.

We hebben de 207 ook gebruikt voor wat langere reizen door het land heen en dat waren heerlijke ritten. Ik betrap me erop dat ik vaker de Mondeo laat staan om een blokje om met de 207 te rijden. Voor onze kinderen is met name het grote glazen dak een attractie waardoor dit nu hun favoriete auto is.

Tot nu toe geen problemen met de auto.

Update 11.000

Inmiddels 5000 kilometer verder.

Nieuws: eigenlijk weinig. Auto is tot nu toe praktisch probleemloos (Het "praktisch" licht ik zo toe) en bevalt nog prima. Overigens begint de 207 SW al een bekende verschijning te worden. Gezien de kwaliteiten verbaast me dat niet.

Over het praktisch probleemloos: Het valt ons op dat stilstaand de auto wat bijgeluiden maakt. Het blijkt de airco te zijn. Het is niet storend genoeg om naar de dealer te gaan, maar wel een aandachtspunt voor de komende beurt. Het zal dan duidelijk worden of het geluid van de airco een eigenschap of een probleem is.

Verbruik is wel stevig.. 7.8/100. Het met zo'n modern blok het iets gunstiger verwacht.

Dat is het. Tot de volgende update!

Update 20.000

Alweer 9.000 km verder. Het schiet op. De eerste beurt komt in zicht (ik kan er maar moeilijk aan die lange intervallen wennen). De auto bevalt nog ons nog prima. Bouwkwaliteit en betrouwbaarheid is alleen maar goed te noemen. Wel hebben we sinds enige weken op verkeersdrempels wat bijgeluiden onder de auto vandaan. Het lijkt van de voortrein af te komen. Binnenkort even na laten kijken.

Verder geen bijzonderheden.

7,5