Peugeot 205 Forever 1.1i (1996)

autoreview

Peugeot 205

Signalement

Uitvoering205 Forever 1.1i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2007
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De gadget waar we vooral voor vielen, zult u begrijpen, was de zescijferige kilometerteller. Maar ook had deze 205 luxe opties als centrale deurvergrendeling en electrisch bedienbare ramen (voor, dan). En stiekem heeft de naam misschien ook meegespeeld: wat klinkt er nou betrouwbaarder dan een Peugeot ’Forever’?

In de iets minder dan anderhalf jaar dat we de auto gehad hebben, hebben we zo’n 28.000 kilometer gereden. En ondanks dat hij al wat ouder was, hebben we er weinig problemen mee gehad. De APK na een jaar kwam hij door nadat er een lampenbak vervangen was. Eén andere opvallendheid: als je er een tijdlang hard mee reed (zeg > 130 km/u op de Duitse Autobahn) ging er een waarschuwing (STOP) lampje branden. Misschien een probleem met de koeling? Echt stoppen was in elk geval nooit nodig, een poosje 120 km/u en het lampje doofde.

PROBLEMEN

Pas de laatste maand kregen we wat problemen. Het ging dan voornamelijk om een accu-waarschuwingslampje dat brandde en licht haperen. Uiteindelijk ben ik er een keer mee stil komen te staan langs de kant van de weg. De ANWB-monteur wist me weer op pad te helpen en enkel de regelaar van de dynamo moest vervangen worden.

Verder: een 12 jaar oude auto heeft natuurlijk roestplekken en hij leek wat te lekken (bij de interieurverlichting en de kofferbak). De bestuurdersdeur maakte een rare klik bij openen en sluiten. Geen heftige problemen, kortom.

Aangezien we behoorlijk wat kilometers maken in een jaar en een 205 toch wat licht is op de snelweg, gaat hij nu binnenkort ingeruild worden. De nieuwe auto? Een Peugeot 206 X-Design. Toch nog een beetje ’Peugeot forever’ dus.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens