Peugeot 205 Forever 1.1i (1996)
Uitvoering | 205 Forever 1.1i |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De gadget waar we vooral voor vielen, zult u begrijpen, was de zescijferige kilometerteller. Maar ook had deze 205 luxe opties als centrale deurvergrendeling en electrisch bedienbare ramen (voor, dan). En stiekem heeft de naam misschien ook meegespeeld: wat klinkt er nou betrouwbaarder dan een Peugeot ’Forever’?
In de iets minder dan anderhalf jaar dat we de auto gehad hebben, hebben we zo’n 28.000 kilometer gereden. En ondanks dat hij al wat ouder was, hebben we er weinig problemen mee gehad. De APK na een jaar kwam hij door nadat er een lampenbak vervangen was. Eén andere opvallendheid: als je er een tijdlang hard mee reed (zeg > 130 km/u op de Duitse Autobahn) ging er een waarschuwing (STOP) lampje branden. Misschien een probleem met de koeling? Echt stoppen was in elk geval nooit nodig, een poosje 120 km/u en het lampje doofde.
Pas de laatste maand kregen we wat problemen. Het ging dan voornamelijk om een accu-waarschuwingslampje dat brandde en licht haperen. Uiteindelijk ben ik er een keer mee stil komen te staan langs de kant van de weg. De ANWB-monteur wist me weer op pad te helpen en enkel de regelaar van de dynamo moest vervangen worden.
Verder: een 12 jaar oude auto heeft natuurlijk roestplekken en hij leek wat te lekken (bij de interieurverlichting en de kofferbak). De bestuurdersdeur maakte een rare klik bij openen en sluiten. Geen heftige problemen, kortom.
Aangezien we behoorlijk wat kilometers maken in een jaar en een 205 toch wat licht is op de snelweg, gaat hij nu binnenkort ingeruild worden. De nieuwe auto? Een Peugeot 206 X-Design. Toch nog een beetje ’Peugeot forever’ dus.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties3