Peugeot 106 XT 1.4i (1994)
| Uitvoering | 106 XT 1.4i |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1994 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 201.244 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Mijn eerste autootje moest niet al te groot en te duur zijn. Het studentzijn geeft je niet al te veel ruimte. Desondanks ben ik erg te spreken over het uitrustingsniveu van deze auto. Elektr. ramen + spiegels en centr. vergr. met afst. bed. (IR) zijn standaard op middenklassers maar op vereglijkbare auto’s van dezelfde leeftijd zie je dat niet veel.
De kilometerstand had deze auto wel tegen, maar ja, eenmaal verliefd en er is geen weg meer terug.
Carrosserie (Miami Bleu) is in nieuwstaat en bodem geheel roestvrij. Sinds ik de auto kreeg hou ik hem erg goed bij en hou hem erg netjes. Na een fietserongeval heb ik van de tegenpartijverzekering zoveel geld gekregen dat ik op mijn zaterdagwerk (een schadebedrijf) een nieuwe bumper en motorkap heb laten zetten en spuiten.
Het 1.4 blokje komt niets tekort en zorgt ervoor dat je op je gemak een topsnelheid van 180 km/h kan halen. Acceleratie is bij 140 km/h afgelopen. Cruisen met 150 km/h is geen probleem. Van motorgeluid is nauwelijks sprake. Ook geen bandgeruis vanwege 4 dezelfde Michelin bandjes. Het verbruik bedraagt gemiddeld 1:16 en dat vind ik wel netjes.
Het interieur ziet er nog als nieuw uit en kraakjes en rammeltjes heb ik allemaal zelf weggewerkt. Ook een (beschaafde) geluidsinstallatie met 6 speakers heb ik zelf degelijk aangelegd. De stoelen zijn niet te best meer: het mechanisme is duidelijk versleten en heeft veel speling en kraakt.
Kortom na zo’n 65.000 km in twee jaar denk ik dat die auto wel de 3 - 3,5 ton gaat halen. Motorisch is er inderdaad wel het een en ander vervangen dus ga ik de toekomst zonder zorgen tegemoet.
Koppakking + achterdemper + kleppendekselpakking vervangen (garantie)
Verder: Fuseekogels, draagarm, middendemper, stat. startklep, remschijven + blokken, remcilinder voor, remcilinder achter, koplamp voor (eigen schuld), wiellagers en wat kleine dingetjes.