Peugeot 106 XR 1.1 X (2002)
Uitvoering | 106 XR 1.1 X |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Peugeot 106 is al meer dan 10 jaar in productie en staat op het punt te worden afgelost door de 107. Gezien de positieve ervaring van mijn vader met het merk viel de keuze budgettair op de 106. De auto is sober uitgerust maar ach, wat er niet op zit kan tenminste niet kapot.
De 106 is voldoende snel, zeer zuinig (gemiddeld 1 op 17,2)en heeft een uitstekende wegligging.
Geen stuurbekrachtiging maar deze wordt zelfs niet door mijn vrouw gemist. Centrale portiervergrendeling wordt soms node gemist.
De ruimte is voldoende voor 2 volwassenen en 1 kind. Voorwaarde is wel dat je een dakkoffer voor de vakantie aanschaft.
De Peugeot is een comfortabele en zuinige auto waarvan je mag verwachten dat het met de restwaarde ook wel goed zit.
Schuifje ventilatierooster ging los.
Wielophanging achter roest. Dit komt omdat het onbehandeld staal is. Volgens de dealer kan dit geen kwaad. Oogt niet bepaald fraai.
Onderstel piept af en toe. Vervelender is dat de koppeling af en toe een schrapend geluid maakt bij het liften hiervan. Dealer kan niks vinden maar ik vermoed dat de druklager het probleem is. Dit irriteert mateloos en doet afbreuk aan een verder prima auto.
Dealer en importeur wekken weinig vertrouwen. Overweeg ook sterk om naar de dealer in een nabijgelegen dorp te gaan.